Jsme televize vašeho kraje

Plzeňská teplárenská má nového předsedu představenstva a staronového generálního ředitele

Plzeň, publikováno 17.12.2018, autor: Richard Beneš

Plzeňská teplárenská - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Volbu svého předsedy a také volbu generálního ředitele společnosti Plzeňská teplárenská, mělo v pondělí na svém programu první jednání představenstva této společnosti. To zasedalo ve zcela novém složení. Předsedou sedmičlenného představenstva se stal Roman Jurečko. Potvrdil to Roman Zarzycký (ANO), 1. náměstek primátora pro správu a řízení majetkových účastí města Plzně v obchodních korporacích. Ten vystupuje z titulu své funkce jako supervizor nad městskými společnostmi.

„Nové představenstvo si jednohlasně ze svého středu vybralo jako předsedu představenstva Romana Jurečka, kterého nominovala ODS. Dále se členy představenstva stali za město Plzeň ještě Petr Fišer a Marek Ženíšek. Následovala volba generálního ředitele. Všichni členové představenstva se usnesli na současném generálním řediteli, kterým je Tomáš Drápela,“ uvedl náměstek primátora Roman Zarzycký.

Společnost Plzeňská teplárenská, která byla dříve stoprocentně v majetku města se letos spojila s další městskou teplárnou, společností Plzeňská energetika, kterou vlastní koncern EPH miliardáře Daniela Křetínského. V nové vzniklé společnosti, která si nechala jméno Plzeňská teplárenská má město 65 procentní podíl, zatímco EPH patří 35 procent. Tři členy představenstva, včetně jeho předsedy, si deleguje město Plzeň, zbývající čtyři drží zástupci EPH. Do šestičlenné dozorčí rady si pak své zástupce nominují politické strany, které působí v plzeňském zastupitelstvu.

Až do roku 2021 garantuje Plzeňská teplárenská občanům Plzně současné ceny tepla, které jsou druhé nejnižší v rámci celé republiky.

Fotogalerie

Plzeňská teplárenská - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš