Jsme televize vašeho kraje

Poštu v Nezvěsticích přepadl maskovaný lupič se zbraní v ruce, utekl i s penězi

Plzeň, publikováno 20.12.2018, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: TV ZAK

Neznámý lupič se zbraní v ruce přepadl ve čtvrtek odpoledne pobočku České pošty v Nezvěsticích na jižním Plzeňsku. Pachatel s kapucí na hlavě přišel k přepážce pár minut po druhé hodině odpoledne. Od zaměstnankyně požadoval pod pohrůžkou použití zbraně vydání finanční hotovosti. Pracovnice pošty mu z obavy o své zdraví a život vyhověla a vydala mu hotovost. Policie nespecifikovala, kolik peněz si lupič odnesl. Pachatel pak z místa činu utekl.

„Jednalo se o muže ve věku 30 - 35 let, byl vysoký zhruba 180 cm, měl štíhlou postavu, bílou pleť a hovořil plynně česky bez jakékoliv vady. Oblečen byl do černé mikiny s kapucí, kterou měl na hlavě, dále měl na sobě kalhoty tmavé barvy,“ popsala lupiče mluvčí policie Hana Kroftová.

Policisté žádají o spolupráci všechny občany, kteří se v předmětné době pohybovali v blízkosti pobočky České pošty v obci Nezvěstice a všimli si podezřelého chování jakékoli osoby, aby neprodleně podali zprávu na nejbližší služebnu Policie České republiky nebo na tísňovou linku 158. „Také touto cestou žádáme řidiče, kteří v rozmezí mezi 13.00 – 15.00 hodin projížděli po hlavní komunikaci či v okolí místa pobočky České pošty v Nezvěsticích a ve vozidle mají vozidlovou kameru, zda by mohli poskytnout záznamy policistům a přispět tak k objasnění případu,“ uvedla policejní mluvčí.

V případě dopadení hrozí pachateli za trestný čin loupeže trest odnětí svobody od dvou do 10 let.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: TV ZAK