Jsme televize vašeho kraje

Dopravní podnik zařídil černým pasažérům v Plzni už druhou letošní amnestii

Plzeň, publikováno 21.12.2018, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto

Černí pasažéři dostali letos od Plzeňských městských dopravních podniků (PMDP) hned dvakrát šanci, jak se vyhnout pokutě. Podmíněné amnestie se uskutečnily standardně v červnu a v prosinci. Celkově dopravní podnik v roce 2018 rozdal 114 voucherů, které nakonec využilo 15 cestujících.

Pracovníci přepravní kontroly rozdávali spolu s vypsanými pokutami vouchery s tématikou kampaně „Nemám černý svědomí“. V případě, že se černý pasažér prokáže tímto poukazem a nabitým předplatným v minimálním rozsahu na 93 dnů v doplatkové pokladně přepravní kontroly, zaplatí pokutu pouze ve výši 40 Kč. Amnestii bylo možné využít jako v předchozích letech do 15 kalendářních dnů po záchytu.

„Touto cestou se snažíme pozitivně motivovat cestující bez platného jízdního dokladu k nákupu předplatného,“ uvádí René Vávro, tiskový mluvčí PMDP. „Podmíněnou amnestii vyhlašujeme už od roku 2013 a zatím ji celkem využilo 122 cestujících,“ doplnil Vávro.

„V letošním roce amnestii využilo více cestujících než v roce minulém,“ říká Jan Schejbal, vedoucí odboru příjmy z dopravy, a dodává: „Pokud bude podmíněná amnestie alespoň částečně využívána, tak nám přijde smysluplné v ní pokračovat.“

Fotogalerie

Ilustrační foto