Jsme televize vašeho kraje

Brutálně se zbavil svých dvou štěňat, vyhodil je za jízdy z auta

Tachov, publikováno 23.12.2018, autor: Richard Beneš

Tyto dva pejsky někdo vyhodil z auta přímo za jízdy | Autor: FB

Naprosto brutálním a nelidským způsobem se neznámý člověk den před Štědrým dnem zbavil dvou štěňat. Vyhodil je z jedoucího automobilu kousek za Tachovem. Duchapřítomná řidička, jedoucí za ním zastavila, aby se přesvědčila, že skutečně vidí dvě vyhozená psí mimina. Naštěstí byli oba pejsci živí. Štěňata už se díky ženě dostala do péče psího útulku.

Z celé události byla motoristka tak rozrušená, že si nezapamatovala ani typ automobilu, natož pak jeho poznávací značku. Oba nalezence nejdříve odvezla k veterináři, protože se bála, že mohla utrpět nějaké zranění. Veterinář při následném vyšetření zjistil, že jsou obě štěňata velmi podvyživená, mají vystouplou páteř, žebra, kyčle a mají obrovská bříška. To ukazovalo na silné začervení. Žádné zlomeniny ani další zranění se naštěstí neprokázalo. Nálezkyně pak předala štěňata do Psího útulku U Šmudliny v Tachově.

„Oba dva vyhozené pejsky - chlapce jsme ubytovali v karanténním kotci. Připravili jsme jim kvalitní jídlo a vitamínové doplňky. Musíme je rozkrmovat, protože jsou obě štěňata tak hubená, že se jim do jídla ani nechce. Tak se budeme modlit, aby péči bývalého majitele vůbec přežili. Snad se z kritického stavu vychrtlosti brzy dostanou, abychom jim mohli hledat novou rodinu,“ uvedla provozovatelka útulku Gabriela Jägerová.

A tomu „dobrákovi“, který se takto ohavně zbavil svých psů, nezbývá před nadcházejícími svátky jen popřát, že karma si ho určitě najde.

Fotogalerie

Tyto dva pejsky někdo vyhodil z auta přímo za jízdy | Autor: FB
Pejsky odvezla jejich zachránkyně rovnou k veterináři | Autor: FB
Teď už se o oba pejsky starají v tachovském Psím útulku U Šmudliny | Autor: FB
Teď už se o oba pejsky starají v tachovském Psím útulku U Šmudliny | Autor: FB