Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Silvestrovský útok nožem v Sokolově byl pokusem o vraždu

Sokolov, publikováno 02.01.2019, autor: Richard Beneš

Útok nožem - ilustrační foto | Autor: Archiv

Jako pokus o vraždu vyhodnotili sokolovští kriminalisté silvestrovský útok nožem na třiatřicetiletého muže. Toho se měl dopustit mladistvý, kterého policisté od středy stíhají pro vraždu ve stádiu pokusu. Jednalo se o nejvážnější incident oslav příchodu roku 2019. Ve středu krátce před půlnocí byl obviněný mladistvý propuštěn ze zadržení na základě pokynu státního zástupce, jelikož nebyly shledány důvody vazby. Trestní stíhání tak bude vedeno na svobodě.

Krvavý incident se stal nad ránem 1. ledna v Sokolově v ulici Boženy Němcové. „Muž měl být napaden nožem a utrpěl několik bodných ran do horní části těla. Policisté zadrželi na místě dva podezřelé. Pobodaný muž skončil v nemocnici v péči lékařů,“ informovala mluvčí policie Soňa Podlahová. Napadený utrpěl několik bodných ran v horní části těla a s vážným zraněním byl letecky transportován do plzeňské nemocnice.

U obou zadržených mladíů policisté provedli domovní prohlídky. „V případě odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody dle zákona o soudnictví ve věcech mládeže ve výši až pět let. S ohledem na věk pachatele nemůžeme k případu sdělit jakékoli bližší informace,“ doplnila ve středu policejní mluvčí Kateřina Böhmová. U druhé osoby se podezření ze spáchání trestného činu nepotvrdilo, policisté ho ve středu večer také propustili.

 

 

Fotogalerie

Útok nožem - ilustrační foto | Autor: Archiv