Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Při požáru koňských stájí u Mariánských Lázní zahynul jeden člověk

Mariánské Lázně, publikováno 03.01.2019, autor: Richard Beneš

V hořícím zemědělském objektu zahynul jeden muž | Autor: HZSKK

Dvanáct koní stačilo včas uprchnout před požárem z objektu bývalého zemědělského stavení v Zádubu u Mariánských Lázní. Uvnitř haly, která slouží i pro uskladnění různého materiálu, začalo hořet ve středu odpoledne. Před požárem bohužel neutekl jeden muž, který ve skladu sena dlouhodobě přebýval. Jeho tělo našli hasiči až po likvidaci požáru.

Hasiči po příjezdu na místo jednoho dalšího koně ještě vyvedli z haly ven, dalších pět ponechali v jejich boxech, kde požárem ani jeho zplodinami nebyla zvířata ohrožena. „Do půl hodiny od nahlášení měli hasiči požár pod kontrolou. Od majitelů objektu jsme měli informaci, že uvnitř objektu by se měla nacházet jedna osoba. Průzkumem během likvidace požáru hasiči našli tělo muže, kterému už nebylo možné pomoct,“ informoval mluvčí hasičů Martin Kasal.

Z haly museli hasiči vynést větší množství uskladněných věcí. V konstrukci haly museli najít všechna skrytá ohniska. Likvidace požáru se tak protáhla do půlnoci. V ranních hodinách pak hasiči místo požáru ještě jednou zkontrolovali. Už v noci se podařilo najít a odchytit všechny koně, které si převzal majitel. Ve věci byla nařízena soudní pitva. Škoda na majetku byla předběžně odhadnuta na částku 100 tisíc korun.

Fotogalerie

V hořícím zemědělském objektu zahynul jeden muž | Autor: HZSKK
Z haly museli hasiči vystěhovat velké množství uskladněných věcí, včetně kočáru | Autor: HZSKK
Tyto koňské boxy naštěstí požár nezasáhl | Autor: HZSKK
Hasiči likvidovali požár v hustém sněžení | Autor: HZSKK
Z haly museli hasiči vystěhovat velké množství uskladněných věcí, včetně kočáru | Autor: HZSKK