Jsme televize vašeho kraje

PMDP zavádějí přenosné předplatné, využít jej může více členů rodiny nebo přátelé

Plzeň, publikováno 04.01.2019, autor: Richard Beneš

MHD v Plzni - ilustrační foto

Nový produkt zavedly od ledna 2019 Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP). Jedná se o přenosné předplatné, určené je pro ty cestující, kteří si nechtějí kupovat jednotlivé jízdenky, ale ani naplno nevyužijí vlastní předplatné.

„Přenosné předplatné není vázané na konkrétní osobu, může ho využívat například více členů rodiny nebo parta přátel. V jednu chvíli na něj však samozřejmě může cestovat jen jedna osoba,“ uvedla Lenka Kováříková z marketingu PMDP.

Nosičem tohoto předplatného je nový typ Plzeňské mini, která je k zakoupení na Zákaznických centrech PMDP za 200 Kč. Při pořizování není třeba zadávat osobní údaje ani vyplňovat žádné formuláře. Dobíjení je možné i přes bankomaty České spořitelny či e-shop Plzeňské karty s možností následné validace ve vozech MHD.

Přenosné předplatné je o 30 procent dražší než klasické plnocenné, zlevněné varianty například pro studenty či důchodce přenosné být nemohou. Jedno varování na závěr. Přenosným předplatným není možné se prokázat přepravní kontrole zpětně a při ztrátě Plzeňské mini není možné vrácení předplatného ani částky na elektronické peněžence!

Fotogalerie

MHD v Plzni - ilustrační foto