Jsme televize vašeho kraje

Před soudem se zpovídá vězeňský dozorce obžalovaný ze znásilnění ženy, která se loučila se svobodou

Plzeň, publikováno 15.01.2019, autor: Richard Beneš

Obžalovaný Petr Malinčák (vpravo) u soudu v doprovodu svého advokáta | Autor: Richard Beneš

Případ podivného znásilnění začal v úterý rozplétat plzeňský krajský soud. Na lavici obžalovaných usedl vězeňský dozorce Petr Malinčák (34). Obžaloba ho viní z toho, že předloni v srpnu v Transkempu u přehrady Hracholusky znásilnil Moniku V. (30), která se tam tehdy před svatbou loučila se svobodou společně s kamarádkami. Strážný z věznice Plzeň Bory si tam přivydělával jako barman.

Obžalovaný jako barman obsluhoval rozjařenou dámskou společnost. Budoucí nevěstu pak zmohl alkohol a odešla spát na pokoj, kde v tu dobu spala ještě jedna žena. Podle obžaloby se na pokoj dostal i Petr Malinčák, který měl využít indispozice Moniky V., bez jejího vědomí ji svlékl kalhoty i kalhotky a vykonal soulož. „Zneužitá žena se probrala až v okamžiku, kdy do pokoje přišla další kamarádka a přistihla Petra M. při souloži. Ten vyvrcholil a utekl z pokoje,“ uvedl státní zástupce Roman Šusťáček.

Obžalovaný se před soudem omluvil poškozené, ale uvedl, že necítí vinu, protože se jednalo o dobrovolný sex. „Když jsem k ní přilehl do postele, vzala si mě pod peřinu. Začali jsme se objímat a líbat. Následně jsme se svlékli a došlo k souloži,“ tvrdil obžalovaný. Když potom do pokoje přišla kamarádka poškozené, okamžitě se na ni podle jeho slov obořila, proč tam před svatbou spí s cizím mužem. Bezprostředně po události přijala na místo policie a zajistila barmana, který začal vysvětlovat, co se stalo.

Poškozená žena uvedla, že během oslavy vypila několik drinků. Po tom posledním prý ucítila neobvyklý pocit únavy, potom už jen vnímala, jak ji někdo odvádí na pokoj. Další, co vnímala, že leží na zádech a cítí, jako by do ní někdo pronikal penisem. Nevěděla, jestli je to sen. Hlavou jí prý letělo, jestli je doma a jestli je to její přítel. „Pak si vybavuji, že bylo v pokoji světlo, viděla jsme holky, na chvíli jsem se probrala a řekla jim, že mám pocit, jako by se mnou někdo souložil,“ vypověděla poškozená.

Před soudem žena vypověděla, že obžalovanému nenavrhla žádný sex a ani ho nezvala k sobě do postele. Dodnes prý trpí kvůli uvedenému zážitku psychickými problémy a je v péči odborníků. Plánovaná svatba se i přes uvedené události uskutečnila.

Podle informací z obžaloby bylo na základě analýzy krve poškozené zjištěno, že se v době činu nacházela ve stavu lehkého až středního stupně opilosti, kdy je již výrazně ovlivněno vnímání a jsou zřetelně ovlivněny psychické procesy i pohybové funkce a jsou zpomalené reakce na mozkové podněty. To vše ještě umocnil probíhající spánek. Hlavní líčení teď pokračuje výslechy dalších svědků a znalců.

Fotogalerie

Obžalovaný Petr Malinčák (vpravo) u soudu v doprovodu svého advokáta | Autor: Richard Beneš