Jsme televize vašeho kraje

Post krajského předsedy hnutí ANO obhájil Roman Zarzycký, získal hlasy všech delegátů

Plzeň, publikováno 19.01.2019, autor: Richard Beneš

Roman Zarzycký obhájil post krajského předsedy hnutí ANO | Autor: Richard Beneš

Pozici předsedy Hnutí ANO v Plzeňském kraji obhájil v sobotu na krajském sněmu Roman Zarzycký, který je zároveň i předsedou městské organizace Hnutí ANO v Plzni. Na předsedovi krajské organizace se jednohlasně shodli delegáti sněmu nominovaní ze všech sedmi oblastí organizací v Plzeňském kraji. Zarzycký byl zvolen hned v prvním kole.

Předseda Roman Zarzycký dovedl hnutí ANO k vítězství v komunálních volbách 2018 v Plzni. V současné době zastává pozici 1. náměstka primátora města. „Děkuji delegátům sněmu za opětovnou důvěru při volbě. Je to velký závazek vůči členům a zároveň vysvědčení za naší společnou práci. Delegáti tento týden potvrdili mou vizi o řízení nejen plzeňské, ale také krajské organizace pro další dva roky. Mám z toho upřímnou radost,“ uvedl bezprostředně po volbě Roman Zarzycký.

Na plzeňské radnici působil Roman Zarzycký od roku 2014 do 2018 na postu předsedy Kontrolního výboru. Před vstupem do politiky získal mnoho zkušeností v různých manažerských pozicích. Několik let vykonával funkci ředitele plzeňského hokejového klubu a v minulosti řídil v regionech mediální zastoupení sítě rozhlasových stanic Evropa 2, Frekvence 1 a rádia Impuls. Vystudoval univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně, obor marketingové a sociální komunikace. Je mu 41 let a má tři děti.

Vedle vnitrostranických voleb byla dalším hlavním tématem krajského sněmu příprava voleb do Evropského parlamentu a celostátního sněmu, který se uskuteční v únoru. Hnuti ANO v kraji má několik stovek členů. Krajská organizace reprezentuje všechna oblastní a místní sdružení v Plzeňském kraji. Zastupujícím místopředsedou zůstal poslanec Jan Volný. Dalším místopředsedou byl zvolen Pavel Strolený. Nominantem do evropských voleb za Plzeňský kraj je krajský zastupitel Karel Filipčík.

 

 

 

 

Fotogalerie

Roman Zarzycký obhájil post krajského předsedy hnutí ANO | Autor: Richard Beneš