Jsme televize vašeho kraje

Při nehodě u Přeštic uhořel mladý řidič, další tři lidé včetně dvou dětí se zranili

Přeštice, publikováno 26.01.2019, autor: Richard Beneš

Na místě tragické nehody zasahovalo množství záchranářů | Autor: ZZSPK

Život mladého muže (21) si vyžádala tragická nehoda osobního automobilu značky Škoda Fabia, která se stala v pátek kolem 23. hodiny na silnici I/27 u Přeštic. Zhruba 50 metrů za odbočkou na obec Chlumčany sjel řidič ze zatím nezjištěných příčin vpravo mimo pozemní komunikaci, kde s vozidlem narazil do stromu. Vozidlo začalo po nárazu hořet. Řidič utrpěl zranění, kterému na míste podlehl.

„Ve vozidle cestovaly ještě dvě další osoby mladší 18 let a jedna osmnáctiletá žena. Všichni tři spolucestující byli převezeni se zraněními do nemocnice v Plzni. Silnice I/27 se podařilo po nehodě plně zprovoznit v 03.50 hodin. Rodinám zúčastněných osob byla poskytnuta krizová intervence,“ informovala v sobotu policejní mluvčí Markéta Fialová.

Bezprostředně po nehodě zastavilo na místě několik projíždějících řidičů, kterým se podařilo z hořícího vraku vyprostit tři osoby ještě před příjezdem hasičů. Zaklíněného řidiče se bohužel vyprostit nepodařilo. Jeho ohořelé tělo vystříhali hasiči až po uhašení požáru. Zásah komplikovalo i mrazivé počasí, voda na vozovce totiž okamžitě zmrzla.

Záchranáři v sobotu dopoledne zasahovali u další vážné nehody, která se stala u obce Dobršín na Sušicku. Osobní automobil tam narazil do stromu. Podle informací Vítězslava Sladkého ze záchranné služby utrpěli žena a muž středního věku středně těžké zranění. Záchranáři je transportovali do Klatovské nemocnice.

Fotogalerie

Na místě tragické nehody zasahovalo množství záchranářů | Autor: ZZSPK