Jsme televize vašeho kraje

Radnice zaplatí obvodům za prodloužení provozní doby v mateřských školách

Plzeň, publikováno 28.01.2019, autor: Richard Beneš

Magistrát města Plzně - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Město Plzeň opět poskytne obvodům peníze na prodloužení provozní doby v jimi určených mateřských školách pro celý letošní rok. Díky této podpoře tak zůstane zachována možnost rodičů vyzvedávat odpoledne děti i po 16. hodině, kdy město hradí provoz do 16:30 hodin. Další případné prodloužení provozu finančně zajišťují obvody. Pokud návrh schválí zastupitelé, dostanou obvody na prodloužení provozní doby celkem 2,4 milionu korun.

„Poprvé jsme takto vyhověli požadavku obvodů v roce 2016. Zájem o prodloužení provozní doby ve vybraných mateřinkách zůstává, proto chce město v podpoře pokračovat. Peníze jsou využity z rezervy našeho odboru školství, mládeže a tělovýchovy,“ uvedla radní pro oblast školství Lucie Kantorová (ANO). Na území města Plzně funguje 40 mateřských škol, jež jsou v kompetenci městských obvodů, prodlouženou provozní dobu má 31 z nich.

Rozdělení konkrétních částek na jednotlivé školky je v kompetenci obvodů podle skutečných potřeb mateřských škol. Finanční prostředky mohou být použity pouze na platy a náklady s nimi související. Spuštění prodloužené provozní doby je plně v kompetenci ředitelů mateřských škol.

Fotogalerie

Magistrát města Plzně - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš