Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Na dálnici D6 u Jenišova ráno havarovalo sedm vozidel na zasněžené a kluzké vozovce

Jenišov, publikováno 29.01.2019, autor: Richard Beneš

Hromadná nehoda aut na dálnici D6 | Autor: HZSKK

Na dvě hodiny uzavřela provoz na dálnici D6 hromadná nehoda čtyř osobních automobilů a jednoho náklaďáku. Havárie se stala v úterý kolem šesté hodiny ráno ve směru z Karlových Varů na Sokolov na kluzké a zasněžené vozovce. Uzavřený byl úsek z Jenišova ke sjezdu na Loket. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů, kteří zajistili místo nehody. Žádný z účastníků nehody nebyl zraněný. V Plané na Tachovsku se zase převrátil na bok kamion převážející klády. Náklad se částečně vysypal na chodník.

„V ranních hodinách pak havarovalo další osobní auto na silnici D6 také u Sokolova. Poté, co se řidič dostal z auta ven, narazilo do tohoto vozidla další přijíždějící. Také u této nehody zasahovaly dvě jednotky hasičů. Záchranná služba si převzala dva zraněné. U této nehody nebylo nutné zcela uzavřít provoz, ten bylo možné s opatrností pouštět v jednom jízdním pruhu,“ informoval mluvčí hasičů Martin Kasal.

Kamion převážející dřevo havaroval v úterý kolem 6.30 hodin v Plané nedaleko od prodejny Lidl. Vozidlo se převrátilo na bok a hrozilo velké nebezpečí, že se náklad kulatiny rozvalí na chodník. Řidič kamionu při nehodě utrpěl zranění, ale nebylo třeba ho vyprošťovat z kabiny vozidla. Do své péče ho převzali záchranáři.

„Hasiči na místě likvidovali únik provozních kapalin. Dále kamion poškodil sloup veřejného osvětlení. Firma si na místo zajistila náhradní vozidlo s hydraulickou rukou, které přeložilo a odvezlo náklad. Dále se na místo dostavila vyprošťovací technika soukromé firmy, která kamion postavila na kola,“ informoval o nehodě mluvčí hasičů Petr Poncar.

„Z dosavadního šetření vyplývá, že řidič (27) na rovném úseku silnice nejel řádně u pravého okraje komunikace a s vozidlem najel na středový ostrůvek. Následkem toho vozidlo vyjelo do protisměru, kde za křižovatkou, již mimo komunikaci, narazilo do sloupu lamy veřejného osvětlení. Po nárazu se celá souprava otočila na pravý bok,“ řekla mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Požití alkoholu policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Vzniklou škodu na vozidle, sloupu veřejného osvětlení a reklamní tabuli policisté odhadli přes 500 tisíc korun.

Fotogalerie

Hromadná nehoda aut na dálnici D6 | Autor: HZSKK
Auta bourala na kluzké silnici | Autor: HZSKK
Auta bourala na kluzké silnici | Autor: HZSKK
Auta bourala na kluzké silnici | Autor: HZSKK
Kamion se převrátil na bok na okraji Plané | Autor: HZSPK
Tak vypadal havarovaný kamion, když byl opět postaven na všechna čtyři kola | Autor: HZSPK
Některé klády se vysypaly z převráceného kamionu na chodník | Autor: HZSPK