Jsme televize vašeho kraje

Agresor brutálně zbil známého státního zástupce, soudkyně recidivistu poslala do vazby

Plzeň, publikováno 04.02.2019, autor: Richard Beneš

O vazbě rozhodovala soudkyně plzeňského městského soudu | Autor: TV ZAK

Ve vazbě skončil rozhodnutím soudkyně plzeňského městského soudu muž (27), který v pátek v Tylově ulici brutálně napadl známého plzeňského státního zástupce Libora Řeřichu. Ten skončil se zraněním v nemocnici, zatímco urostlého agresora se podařilo policistům zadržet krátce po činu. Pachatel muže tloukl pěstí do obličeje a kopal do něj.

„Kolem deváté hodiny v pátek večer jsme přijali oznámení o fyzickém napadení osoby na veřejně přístupném místě v Tylově ulici. Přivolaní policisté bezprostředně po incidentu v blízkosti místa činu zadrželi podezřelou osobu, kterou následně umístili do policejní cely. Poškozený při incidentu utrpěl zranění, která si vyžádala lékařské ošetření v nemocničním zařízení,“ informovala o činu mluvčí policie Veronika Hokrová.

V sobotu kriminalisté zadrženého pachatele obvinili ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě a přečinu výtržnictví. „Státnímu zástupci jsme podali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soudce akceptoval. V případě prokázání viny mu může v pravomocném rozhodnutí hrozit až šestiletý trest odnětí svobody,“ doplnila mluvčí policie.

Zatím není zřejmé, zda brutální útok souvisel s prací státního zástupce, který se z pozice své funkce v současné době zabývá hospodářskou trestnou činností. Ale lze předpokládat, že pachatel věděl, na koho útočí. Jedná se o recidivistu, který byl v minulosti trestán za vydírání a za loupež. Soudkyně rozhodla o jeho vzetí do vazby z toho důvodu, aby nemohl pokračovat v trestné činnosti a z obavy, že by se mohl před vyšetřováním skrývat.

Fotogalerie

O vazbě rozhodovala soudkyně plzeňského městského soudu | Autor: TV ZAK