Jsme televize vašeho kraje

Na atletickém stadionu ve Skvrňanech vyroste budova s občerstvením a venkovní terasou

Plzeň, publikováno 06.02.2019, autor: Richard Beneš

Návštěvníci stadionu se mohou těšit na novou budovu s občerstvením a venkovní terasou | Autor: AK Škoda Plzeň

Vylepšit služby na svém atletickém stadionu ve Skvrňanech hodlá město Plzeň. Ještě letos tam otevře nový jednopodlažní objekt s občerstvením a zázemím pro návštěvníky, na jehož rovné střeše vznikne venkovní terasa. Budova vyroste na jižní straně areálu u Vejprnické ulice, plochy pro sportování dětí a mládeže se nijak nezmenší, současně ale nové zázemí s užitnou plochou 122 metrů čtverečních bude v centru tréninkového dění. Náklady na výstavbu jsou 5,85 milionu korun.

„Chceme zajistit vhodné podmínky pro návštěvníky areálu, dosud tam chyběly. Rodiče budou moci v novém zázemí čekat na děti v době jejich tréninku, sportovci se tam mohou občerstvit. Po výstavbě objektu se rozšíří skladovací prostory, zvýší se také počet toalet v areálu,“ přiblížil primátor města Plzně Martin Baxa (ODS). Budova s venkovní terasou bude sloužit i jako tribuna v případě sportovních soutěží.

Podle technického náměstka primátora Pavla Šindeláře (ODS) byla výstavba objektu o rozměrech zhruba 25 x 6,2 metru s výškou 3,4 metru zahájena vloni v zimně Termín dokončení je stanoven na září 2019. „Stavba je navržena jako zděná se stropní konstrukcí z předpjatých panelů, založená na železobetonových pásech. Objekt bude obložen cementotřískovými deskami ve žluté barvě a navazuje tak na stávající objekt atletické hlavní tribuny. Základem jsou jednoduché tvary, funkční design,“ uvedl náměstek Šindelář.

V objektu bude občerstvení, zázemí se skladem, sociální zařízení pro ženy, sociální zařízení pro muže a sklad nábytku a sportovních potřeb. Užitná plocha činí 122 metrů čtverečních. Aktuálně se na místě provádějí výkopové práce a vzniká základová deska objektu.

Fotogalerie

Návštěvníci stadionu se mohou těšit na novou budovu s občerstvením a venkovní terasou | Autor: AK Škoda Plzeň