Jsme televize vašeho kraje

Horská služba pátrala na Šumavě po ztracené běžkařce z Německa

Srní, publikováno 08.02.2019, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Horská služba

Záchranáři ze šumavské Horské služby si připsali na své konto další večerní pátrací akci. Naposledy hledali ztracenou běžkařku z Německa. Žena na běžkách, ale bez jakékoliv další výbavy a zřejmě i bez větších zkušeností, vyjela z hotelu v Srní kolem desáté hodiny dopoledne. Před půl čtvrtou odpoledne volali na Horskou službu z hotelu, že paní se dovolala na recepci, a nahlásila, že někde zbloudila.

„Když jsme se s ní spojili, vůbec nám nedokázala říct, kde by mohla být, jen vysvětlila, že vyjela po strojem upravené běžecké stezce a na jejím konci pokračovala dál volným terénem,“ uvedl k začátku pátrání Aleš Janda, zasahující člen Horské služby Šumava s tím, že on sám vyjel na terénní čtyřkolce z Prášil a další člen HS z Kvildy.

Vzhledem k tomu, že ztracená běžkařka nedokázala lépe popsat místo, kde se nachází, zvažovali záchranáři možnost nasazení vrtulníku Armády ČR, se kterým jejich kolegové právě cvičili na Lipně. „Další možností bylo požádat o pomoc Policii ČR, aby vyslala vrtulník s termovizí. Ještě, než jsme dohodli nasazení letecké techniky, kolega z Kvildy paní našel u Zelenohorských chalup, tedy v místech, kde se podle nás rozhodně pohybovat neměla,“ uvedl Aleš Janda a dodal, že zcela vyčerpanou německou běžkařku poté záchranáři dopravili zpět do Srní.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Horská služba