Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Vrtulník letecké záchranné služby létal o víkendu hlavně k nehodám na Klatovsko

Plzeň, publikováno 10.02.2019, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: HZSPK

Třikrát za víkend zasahoval vrtulník letecké záchranné služby u nehod se zraněním na Klatovsku. Před půlnocí v sobotu letěli záchranáři na Sušicko, kde havaroval osobní automobil značky Audi. Nehoda se stala v Červených Dvorcích a podstatou roli v tomto případě sehrál alkohol za volantem. Pětadvacetiletý řidič tam ve 23.15 hodin jel ve směru od Sušice. S vozidlem dostal smyk, vyjel vpravo na zledovatělý sníh, odtud se vozidlo odrazilo a narazilo do domu. Pak se auto převrátilo na střechu. V neděli večer zase srazila řidička v centru Klatov chodce, který utrpěl vážné zranění.

„Ve vozidle jel i devatenáctiletý spolujezdec, který utrpěl vážnější zranění, do nemocnice ho transportoval vrtulník letecké záchranné služby. Řidiče převezla do nemocnice k ošetření sanitka. Dechová zkouška u řidiče měla pozitivní výsledek na alkohol, nejdříve 2,2 promile a při opakovaném měření 2,07 promile,“ informovala mluvčí policie Pavla Burešová.

Mluvčí záchranné služby Mária Svobodová doplnila, že vrtulník transportoval do plzeňské fakultní nemocnice muže s těžkým úrazem hlavy. „Záchranáři mu museli zajistit dýchací cesty. Putoval rovnou na urgentní příjem do fakultní nemocnice. Druhého muže odvezla sanitka do Klatovské nemocnice s lehčím zraněním,“ uvedla Svobodová.

V neděli před 19. hodinou v Jiráskově ulici v Klatovech srazila na přechodu pro chodce patnáctiletého mladíka řidička (27) vozu Škoda Felicia. Alkohol u řidičky na místě vyloučila provedená dechová zkouška. Chodec utrpěl středně těžké zranění a vrtulník letecké záchranné služby ho transportoval do plzeňské fakultní nemocnice na urgentní příjem.

Už v sobotu odpoledne zasahoval vrtulník letecké záchranné služby nedaleko od Klatov kde narazil osobní automobil do stromu. V tomto případě transportoval vrtulník řidiče, zatímco spolujezdce odvezla záchranka do nemocnice pozemní cestou.

 

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: HZSPK