Jsme televize vašeho kraje

Zákaz návštěv platí už i ve Stodské a Domažlické nemocnici

Stod, publikováno 12.02.2019, autor: Richard Beneš

Ve Stodské nemocnici platí také zákaz návštěv | Autor: Nemocnice Stod

Dvě krajské nemocnice se až do odvolání připojily k dalším zdravotnickým zařízením v Plzeňském kraji, které už minulý týden vyhlásily zákaz návštěv hospitalizovaných pacientů z důvodu zvýšeného množství respiračních onemocnění. Nově se zákaz týká všech lůžkových oddělení ve Stodské nemocnici. V Domažlické nemocnici platí zákaz na interním oddělení a na ARO-JIP.

„Omezením návštěv chráníme hospitalizované pacienty. Po dobu hospitalizace (léčby) je totiž jejich organismus oslaben a setkání s nemocným návštěvníkem by mohlo zkomplikovat průběh jejich léčby,“ informoval mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška.

V ostatních nemocnicích Skupiny Nemocnice Plzeňského kraje, tedy v Rokycanské, Klatovské, Horažďovice a Svatá Anna jsou návštěvy bez omezení. „Apelujeme na návštěvníky hospitalizovaných pacientů, aby se chovali zodpovědně a v případě příznaků virózy či chřipky návštěvu nemocných raději odložili, popřípadě aby si při kontaktu s nemocnými zakrývaly ústa a nos například papírovým kapesníkem nebo rouškou. Při návštěvě nemocnice by měli důsledně dodržovat hygienu rukou,“ doplnil Kokoška.

V současné době je Plzeňský kraj těsně před okamžikem, kdy počet nemocných chřipkou dosáhne hranice, kdy se vyhlašuje chřipková epidemie. Zákaz návštěv už platí ve Fakultní nemocnici Plzeň, v nemocnici Privamed nebo v dobřanské psychiatrické léčebně.

Fotogalerie

Ve Stodské nemocnici platí také zákaz návštěv | Autor: Nemocnice Stod