Jsme televize vašeho kraje

Při srážce dvou automobilů na Domažlicku se zranili čtyři lidé, na místě zasahoval i vrtulník LZS

Plzeň, publikováno 17.02.2019, autor: Richard Beneš

Na místě nehody zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby | Autor: TV ZAK

Čtyři lidé včetně dvou dětí se v sobotu odpoledne zranili u nehody dvou automobilů, které se čelně střetly poblíž Ohučova nedaleko od Staňkova. Jeden z automobilů začal po srážce hořet. Na místě zasahoval vedle všech složek IZS také vrtulník letecké záchranné služby.

„Řidička (43) osobního automobilu značky Škoda Fabia, tam přejela do protisměru, kde se následně čelně střela s dalším osobním automobilem značky Audi, který řídil muž (37). Příčinou dopravní nehody byl zřejmě mikrospánek řidičky škodovky. Dechové zkoušky u obou řidičů měly negativní výsledek,“ uvedla mluvčí policie Iveta Kořínková.

Jeden z vozů začal po nehodě hořet. Zasahovat proto museli i hasiči. Z místa nehody jsme odtransportovali vrtulníkem dvě  osoby mladší 18 let s těžkými zraněními na urgentní příjem do fakultní nemocnice. Řidička utrpěla středně těžké zranění, sanitka ji převezla také do fakultní nemocnice. Zraněného muže s lehčím zraněním jsme převezli do Stodské nemocnice,“ doplnila mluvčí záchranky Mária Svobodová. Komunikace v místě nehody byla hodinu zcela uzavřena, později byl provoz řízen kyvadlově.

 

 

 

 

Fotogalerie

Na místě nehody zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby | Autor: TV ZAK