Jsme televize vašeho kraje

Po ulici běhal bosý a promočený chlapeček, náhodná kolemjdoucí ho odvedla na městskou policii

Plzeň, publikováno 11.03.2019, autor: Richard Beneš

Služebna MP na Borech | Autor: MP Plzeň

Bosého chlapečka pobíhajícího po ulici jen v ponožkách a navíc na kost zcela promočeného, nepřehlédla v neděli dopoledne na Borech jedna pozorná žena. Když zjistila, že chlapeček v zuboženém stavu běhá po ulici zcela bez dalšího doprovodu a není schopen říci, odkud se tam vzal, okamžitě se ho ujala. Zamířila s ním na nejbližší služebnu městské policie.

„O nalezeném chlapci informovali strážníci své kolegy od policie. Krátce poté dorazila náhodně na služebnu i osmadvacetiletá žena, hledající své dítě. Šlo o matku chlapečka, kterého už měli strážníci ve své péči,“ uvedla k neobvyklému případu mluvčí městské policie Jana Pužmanová. Strážníci chlapečka matce předali.

Ale tím celá záležitost pro matku chlapečka zdaleka nekončí. Případem se totiž bude zabývat orgán sociálně právní ochrany dětí. Ten bude prověřovat, zda rodina chlapečka nezanedbala jeho péči. Dítě dostal na starost jeho dědeček, když matka chlapce odešla na nákup. Malého nezbedu ale zlákaly špatně zavřené vchodové dveře od bytu. Využil nestřeženého okamžiku a utekl ven.

Fotogalerie

Služebna MP na Borech | Autor: MP Plzeň