Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Na křižovatce ulic Gerská - Studentská se srazila tramvaj s náklaďákem

Plzeň, publikováno 15.03.2019, autor: Richard Beneš

Nehoda náklaďáku a tramvaje na křižovatce ulic Studentská a Gerská | Autor: TV ZAK

Hrozivě vypadající srážka tramvaje s nákladním automobilem v pátek odpoledne ochromila dopravu v Plzni na Lochotíně. Na křižovatce ulic Studentská a Gerská se u zastávky Severka čelně srazila tramvaj číslo 4. s náklaďákem. K místu nehody okamžitě směřovaly záchranáři, protože podle prvních informací se tam měli zranit nejméně čtyři cestující. Nakonec záchranáři transportovali do nedaleké fakultní nemocnice jen dívku (18), která utrpěla zranění lehčího charakteru.

Tramvaj měla v důsledku srážky zničené čelní sklo. „Nákladní automobil převážel paletu s elektrickými rozvaděči. V tramvaji cestovalo v okamžiku srážky asi 60 osob. Jednotky likvidují únik provozních kapalin,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

V místě nehody se tvoří kolony vozidel, doprava je vedena kyvadlově. V obou směrech byl přerušen provoz tramvají. Podle prvotních informací řidič (38) nákladního automobilu při odbočování přehlédl na semaforu červenou a střetl se s projíždějící tramvají, kterou řídila žena (59). Alkohol u obou řidičů vyloučila dechová zkouška. Škoda byla předběžně vyčíslena na 500 tisíc korun.

Fotogalerie

Nehoda náklaďáku a tramvaje na křižovatce ulic Studentská a Gerská | Autor: TV ZAK
Autor: TV ZAK
Autor: TV ZAK