Jsme televize vašeho kraje

Raft se převrátil na rozbouřené Otavě, jeden vodák teď v nemocnici bojuje o život

Plzeň, publikováno 17.03.2019, autor: Richard Beneš

Hasiči se snaží vyprostit z řeky raft, který se tam zasekl pod jezem | Autor: HZSPK

Dramatický boj o záchranu života tonoucího raftaře (49) svedli v neděli dopoledne záchranáři poblíž kempu Annín na Klatovsku. Vodák chtěl využít divokou a hodně rozbouřenou vodu na řece Otavě, která tam v důsledku silného deště dosáhla až na druhý povodňový stupeň. U jezu v Radešově se raft převrátil, jeden vodák z něj vypadl ven. Hlavou zřejmě narazil do kamenu, ztratil vědomí a jeho tělo bezvládné tělo unášel ho proud.

Raftaře, kterého držela nad vodou jeho záchranná vesta se podařilo vytáhnout z vody náhodným svědkům události poblíž lávky pro pěší. Okamžitě začali s jeho resuscitací. Na místo přijeli přivolaní záchranáři a přiletěl i vrtulník letecké záchranné služby. „Muž byl za stálého oživování přepraven do plzeňské fakultní nemocnice vrtulníkem letecké záchranky,“ uvedla mluvčí záchranky Mária Svobodová. Jeho stav je vážný.

„Na místě jsme se pokusili raft vyprostit z jezu. To se zatím nepodařilo a bylo rozhodnuto ho ponechat na místě. Prohledali jsme okolí řeky, zda se na tam nevyskytovalo vií osob. Nikdo další nalezen nebyl,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

Fotogalerie

Takto divoce vypadala v sobotu i Vydra na nedalekém Antýglu | Autor: Václav Sklenář
Hasiči se snaží vyprostit z řeky raft, který se tam zasekl pod jezem | Autor: HZSPK