Jsme televize vašeho kraje

Za víkendové útoky nožem padla obvinění z pokusu o vraždu a z těžkého ublížení na zdraví

Cheb, publikováno 20.03.2019, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto

Z pokusu o vraždu už obvinili policisté muže (52), který v neděli večer napadl v Dolním Žandově na Chebsku svého známého (64). Po předchozí slovní rozepři zaútočil agresor nožem na svoji oběť s vražedným úmyslem. Poté z místa činu odešel. S ohledem na vážnost zranění musel být napadený muž letecky transportován do nemocnice v Plzni. Policisté během krátké doby od spáchání činu podezřelého muže vypátrali a zadrželi. Následně skončil v policejní cele. Policejní mluvčí Kateřina Krejčí doplnila, že vyšetřovatel podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

Podobný případ násilné trestné činnosti řešili o víkendu také kriminalisté z Tachova. Z těžkého ublížení na zdraví tam obvinili devětatřicetiletého Rumuna. Ten v sobotu na jedné tachovské ubytovně vstoupil do pokoje svého krajana (33), kterého fyzicky napadl nožem a způsobil mu vážné poranění v oblasti dolní končetiny. Zraněnému cizinci poskytl na místě zasahující policista tachovského obvodního oddělení první pomoc při zastavení masivního krvácení a zachránil mu tak život.

„Při vzájemné potyčce obou mužů sebral starší z nich nůž, který tam ležel na stole. Poškozenému způsobil vážné poranění v oblasti dolní končetiny. Policisté, kteří vyjeli ihned na místo, zajistili útočníka a okamžitě přivolali záchrannou službu. Ještě před tím mu policista tachovského obvodního oddělení poskytl první pomoc, kdy za tlakového obvazu a škrtidla zastavil masivní tepenné krvácení,“ informovala mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Poraněného muže z místa letecky transportoval do nemocnice vrtulník záchranné služby. Policejní komisař podal státnímu zástupci návrh na vzetí obviněného do vazby, o které se bude rozhodovat ve středu. Agresorovi v případě, že bude uznán vinným, hrozí trest odnětí svobody na tři léta až deset let.

Fotogalerie

Ilustrační foto