Jsme televize vašeho kraje

Plzeňský primátor Baxa by mohl nahradit v čele sněmovního školského výboru Klause mladšího

Plzeň, publikováno 27.03.2019, autor: Richard Beneš

Martin Baxa | Autor: Richard Beneš

K dalšímu významnému postu má našlápnuto plzeňský primátor a poslanec Martin Baxa (ODS). Měl by nahradit na místě předsedy sněmovního školského výboru poslance Václava Klause mladšího, který byl před několika dny vyloučen z ODS. Baxu se chystá navrhnout na uvolněný post poslanecký klub ODS. Oznámil to v úterý předseda poslaneckého klubu Zbyněk Stanjura. Stát by se tak mělo už na příští schůzi dolní komory ve středu 17. dubna.

„I na programové konferenci ODS prezentoval Martin Baxa náš program v oblasti školství a vzdělávání,“ informoval Stanjura. ODS má v současné době nárok na tři místa ve školském výboru. „Rozhodli jsme se, že se spokojíme se dvěma místy, nebudeme navrhovat výměnu členů školského výboru," doplnil Stanjura. „Zatím jen to jen nominace, uvidíme jak dopadne hlasování. Závisí samozřejmě na hlasech kolegů z ANO,“ uvedl Martin Baxa.

Výkonná rada ODS vyloučila Klause mladšího ze strany 16. března kvůli rozdílům v názorech na některé programové záležitosti. Vedení ODS se shodlo na tom, že Klaus svým jednáním a vystupováním dlouhodobě poškozoval dobré jméno ODS. Sám Klaus na pozici předsedy výboru nerezignoval.

Fotogalerie

Martin Baxa | Autor: Richard Beneš