Jsme televize vašeho kraje

Magistrát začal vydávat nový čtvrtletník pro seniory, je na papíru a zdarma

Plzeň, publikováno 29.03.2019, autor: Richard Beneš

První číslo nového magazínu pro seniory | Autor: Plzen.eu

Nový čtvrtletník PILSEN, určený pro dříve narozené občany, začíná od dubna vydávat Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně. Vycházet bude čtyřikrát do roka a pro zájemce je zdarma. K vyzvednutí bude na odboru sociálních služeb v Martinské ulici 2, na úřadech prvního až čtvrtého městského obvodu nebo třeba v informačním centru na náměstí Republiky 41. První číslo čtvrtletníku, které bude veřejnosti k dispozici na Apríla.

PILSEN nabídne informace o službách pro seniory, aktivity, kalendář budoucích akcí i reportáže z již konaných, zajímavé projekty, které chystá město Plzeň pro seniory, připomenuta budou významná výročí nebo zajímavosti z plzeňských organizací pracujících se seniory.

„Vždy, když zvažujeme zavedení nějaké nové služby pro naše starší občany, představím si své rodiče a snažím se odpovědět na otázku, zda by jim taková služba pomohla, zda její využití není příliš komplikované a co by ještě oni a jejich vrstevníci potřebovali či co by je potěšilo. Věřím, že časopis, který našim starším spoluobčanům bude přinášet zajímavé tipy na trávení jejich času, ale zároveň je bude informovat o možnostech a službách, které jim nejen město Plzeň nabídne, naše seniory potěší,“ uvedl primátor Martin Baxa (ODS).

„V Plzni je pro naše starší spoluobčany mnoho příležitostí, jak si seniorské období zpestřit a náležitě užít. Aktivní stáří je skvělá myšlenka a já jsem moc ráda, že náš odbor sociálních služeb k aktivnímu životu plzeňských seniorů velmi napomáhá. Věk je jen číslo, každý je tak starý, jak se cítí. A proto nejen informace o službách, ale i tipy na zajímavé akce, kde mohou společně trávit svůj čas, naleznou senioři v našem čtvrtletníku PILSEN,“ doplnila náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliška Bartáková (ANO).

„Praxe dokazuje, že většina občanů starší generace sáhne ráda po papírovém čtení. A náš čtvrtletník má jediný cíl – informovat a nenudit. Pokusíme se tedy na několika stránkách každý třetí měsíc přiblížit seniorské veřejnosti jak služby, tak aktivity pro seniory, stejně jako zajímavé příběhy a tipy,“ doplnila vedoucí odboru sociálních služeb a současně redaktorka časopisu Alena Hynková.

Fotogalerie

První číslo nového magazínu pro seniory | Autor: Plzen.eu
První číslo nového magazínu pro seniory | Autor: Plzen.eu
První číslo nového magazínu pro seniory | Autor: Plzen.eu