Jsme televize vašeho kraje

Pervitin i marihuanu objevili celníci při kontrolách v autech přijíždějících do Plzně

Plzeň, publikováno 03.04.2019, autor: Richard Beneš

Sáček s pervitinem zajištěný při jedné z kontrol | Autor: CÚ Plzeň

Čtyři záchyty drog zaznamenali v posledních dnech celníci na jedné z hlavních příjezdových tras do Plzně. Stalo se tak v rámci běžné kontrolní činnosti. Speciálně vycvičený pes na vyhledávání drog objevil v autech pervitin a marihuanu. O případu informovala mluvčí Celního úřadu pro Plzeňský kraj Marcela Kašparová.

Hlídka mobilního dohledu si nejprve vytipovala ke kontrole vozidlo s rakouskou mezinárodní poznávací značkou. „Služební pes Zipp označil místo sedadla spolujezdce, kde seděl občan Bosny a Hercegoviny. Při důkladnější prohlídce se našel v bundě spolujezdce igelitový sáček a plastová dóza obsahující 107 gramů pervitinu. Současně tam byla i krabička cigaret, která kromě cigaret ukrývala i konopí o hmotnosti 0,94 gramů,“ uvedla mluvčí CÚ Marcela Kašparová.

V dalších případech celníci při kontrolách zajistili neoprávněné držené konopí. „Konkrétně se jednalo o 1,04 gramů. Konopí bylo ukryto v krabičce s nápisem „First Aid." Dalších 2,59 gramů bylo skrytě umístěno v odkládacím prostoru na nápoje. Při poslední kontrole zase celníci našli 0,96 gramů konopí v kabelce spolujezdkyně,“ uvedla mluvčí.

Všechny zjištěné případy převzala k dalšímu projednání Policie ČR, přičemž záchyt pervitinu se projednával ve zkráceném trestním řízení. Pachatel už byl odsouzen k podmínečnému trestu odnětí svobody na 3,5 roku a vyhoštění z ČR na pět let.

Fotogalerie

Sáček s pervitinem zajištěný při jedné z kontrol | Autor: CÚ Plzeň
Autor: CÚ Plzeň
Autor: CÚ Plzeň
Autor: CÚ Plzeň
Autor: CÚ Plzeň
Autor: CÚ Plzeň
Autor: CÚ Plzeň