Jsme televize vašeho kraje

Boj s hazardem pokračuje, celníci odhalili dalších 22 nelegálních automatů

Karlovy Vary, publikováno 04.04.2019, autor: Richard Beneš

Zabavené automaty těsně před transportem | Autor: CÚ

Dalších 22 nelegálních automatů v hodnotě přesahující dva miliony korun zajistili karlovarští celníci od ledna letošního roku. Celkem v tomto období provedli více než 60 kontrol, z nichž bylo 24 pozitivních. Celníci odhalili, že majitelé heren provozují hazardní hry, ke kterým nebyla udělena příslušná povolení podle zákona o hazardních hrách.

„Celníci zajistili 17 kusů nelegálních herních technických zařízení typu Pegasus a pět kusů typu Jewel. Dále zajistili finanční prostředky ve výši téměř 20 tisíc korun. V některých provozovnách celníci objevili i jiné nedostatky v provozování hazardních her, například chybné či nedostatečné označení provozovny, neprovádění identifikace osob při vstupu do herny, či nepovolenou reklamu,“ informovala Lenka Havelková, zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

Nelegální technická herní zařízení celníci z provozoven odvezli do skladů celní správy. Zjištěná porušení zákona se budou projednávat v rámci správního řízení. Provozovatelům hrozí pokuta až do výše 50 milionů korun a zabrání či propadnutí veškerého herního zařízení, jež k provozování nelegální hry sloužilo. Po pravomocném rozhodnutí budou nelegální automaty zlikvidovány.

Už loni byli karlovarští celníci při kontrolách hazardu velmi úspěšní. Provedli 114 kontrol, při nichž zajistili 118 výherních hracích přístrojů a přes 800 tisíc korun v hotovosti.

 

Fotogalerie

Zabavené automaty těsně před transportem | Autor: CÚ
Transport zabavených automatů | Autor: CÚ
Transport zabavených automatů | Autor: CÚ