Jsme televize vašeho kraje

Za mřížemi už skončil lupič ze zlatnictví, odkud zmizely cennosti za 14 milionů

Karlovy Vary, publikováno 13.04.2019, autor: Richard Beneš

Policisté odvádějí v poutech cizince, který je podezřelý z přepadení zlatnictví v Karlových Varech | Autor: Policie ČR

Vloupání do zlatnictví a loupežné přepadení dalšího zlatnictví se zbraní v ruce. Hned dva tyto letošní případy z Karlových Varů objasnili kriminalisté. Při jednom z nich přesáhla způsobená škoda astronomickou sumu 14 milionů korun. Policistům se podařilo dopadnout pětadvacetiletého cizince, která má mít obě přepadení na svědomí. Po dalších pachatelích zatím ještě pátrají.

Pro podezřelého muže si kriminalisté došli ve středu ráno. Po dvou měsících vyšetřování se jim podařilo zjistit, kdo je jedním z pachatelů. „Cizince obvinili ze spáchání loupeže, krádeže a poškození cizí věci. V pátek vyšetřovatel podá podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Na rozhodnutí soudu si muž počká v policejní cele. V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let,“ informovala mluvčí policie Kateřina Krejčí.

Začátkem února se časně ráno v lázeňské části města Karlovy Vary vloupali pachatelé do zlatnictví, ze kterého odcizili stovky hodinek a různých šperků. Celá krádež proběhla velmi rychle. Když na místo přijela bezpečnostní agentura, byli již lupiči pryč. Zmizeli i s cennostmi v hodnotě 14 milionů korun.

Zadržený cizinec má mít na svědomí také loupežné přepadení zlatnictví z 21. ledna 2019, do kterého přišel těsně před koncem otevírací doby maskovaný a pod hrozbou střelné zbraně požadoval po obsluhujících prodavačkách peníze. Ze zlatnictví následně utekl jen s několika desítkami tisíc korun.

Fotogalerie

Policisté odvádějí v poutech cizince, který je podezřelý z přepadení zlatnictví v Karlových Varech | Autor: Policie ČR