Jsme televize vašeho kraje

Vicepremiérka Peake nadělovala v Plzni dárky matkám s dětmi v nouzi

Plzeň, publikováno 24.12.2012, autor: Richard Beneš

Vicepremiérka Karolina Peake nadělovala dárky v Domově sv. Zdislavy pro matky s dětmi v tísni | Autor: Richard Beneš

Nezvyklá návštěva v neděli nadělovala dárky v plzeňském Domově sv. Zdislavy pro matky s dětmi v tísni, který provozuje Městská charita Plzeň. Ženám, které se ocitly ve složité životní situaci, přivezla nadílku vicepremiérka Karolina Peake, která se sama v minulých týdnech potýkala s velkými problémy, způsobila zemětřesení na politické scéně, kterému podle všeho ještě zdaleka není konec.

V Domově sv. Zdislavy našlo v současné době útočiště celkem 19 maminek, každá z nich má jedno až dvě děti. Nejnovější přírůstek se jedné obyvatelce domova narodil 2ě. prosince. Kapacita domova je zcela zaplněná, informoval server Regionpodlupou.cz Jiří Lodr, ředitel Diecézní charity Plzeň.

Vicepremiérka Karolina Peake se při návštěvě domova doslova rozněžnila při pohledu na kojence, kterého si hned musela pochovat. „Už mám absťák, když vidím takové miminko, tak nemohu odolat a musím si ho pochovat. Moje děti jsou už velké,“ uvedla Peake, zatímco chovala v náručí jednoho z nejmladších obyvatel domova.

Nejvíce se líbil bývalé ministryni tento kojenec | Autor: Richard Beneš

Regionpodlupou.cz zajímalo, jak tráví čas vicepremiérka po svém odvolání v postu ministryně obrany, kde působila jen osm dní. „Mám nyní čas na rodinu i na vánoční přípravy, už to ze mě všechno spadlo a mohu se tedy nyní věnovat rodině více, než jsem si myslela. Mám doma navařeno, uklizeno, ještě zbývá zabalit poslední dárky. Děti mají samozřejmě radost, že budu doma,“ uvedla Peake, která bude v rodinném kruhu sbírat síly na další politická vyjednávání, která jsou na obzoru.

„Nebudeme se tvářit, že už s nikým naše strana LIDEM nechce mluvit, samozřejmě bychom si měli v rámci koalice vyříkat všechno to, co se v posledních pár týdnech stalo, jakkoliv jsme naštvaní a uražení. Mezi svátky opravdu neočekávám nic. Možná, že nějaká neformální jednání mezi Štědrým dnem a Novým rokem proběhnou, ale oficiální jednání žádné svolané není. Musím říci, že všichni potřebujeme ten týden odpočinku,“ konstatovala šéfka LIDEM. Vše tedy nasvědčuje tomu, že původně avizovaný odchod LIDEM z vládní koalice se zřejmě ani tentokrát konat nebude. 

Karolina Peake naděluje | Autor: Richard Beneš

 

Fotogalerie

Vicepremiérka Karolina Peake nadělovala dárky v Domově sv. Zdislavy pro matky s dětmi v tísni | Autor: Richard Beneš
Nejvíce se líbil bývalé ministryni tento kojenec | Autor: Richard Beneš
Vicepremiérka přivezla do plzeňského domova dárky | Autor: Richard Beneš
V domově nechyběl stromeček ani cukroví | Autor: Richard Beneš
Karolina Peake naděluje | Autor: Richard Beneš
Došlo i na zpívání vánočních koled společně s biskupem Františkem Radkovským, který je zručným kytaristou i zpěvákem | Autor: Richard Beneš