Jsme televize vašeho kraje

Referendum neřeší majitel fotbalové Viktorie, chce otevřít největší Fun shop v zemi v OC Corso Americká

Plzeň, publikováno 08.01.2013, autor: Richard Beneš

Majitel Viktorie Plzeň plánuje otevření největšího fun shopu v ČR v OC Corso Americká | Autor: FC Viktoria Plzeň

O výsledek hlasování v nadcházejícím místním referendu o osudu OC Corso Americká se zřejmě vůbec neobává majitel fotbalového týmu Viktoria Plzeň Tomáš Paclík, který hodlá v obchodním a zábavním centru otevřít největší Fan Shop v zemi. Možnost, že by se OC Corso Americká nepostavilo, si podnikatel a fotbalový magnát Paclík vůbec nepřipouští a s investorem si již plácl. Stalo se tak prý na utkání, kdy koncem loňského roku porazila Viktoria Plzeň velkoklub Atlético Madrid.

„Podařilo se nám pro náš projekt získat významného partnera, kterým je Viktoria Plzeň. V novém centru obchodů, volného času a zábavy vyroste největší fotbalový Fan Shop v České republice. Půjde o nový stánek s originálními reklamními předměty místního fotbalového klubu. K zakoupení tam ovšem budou i sportovní potřeby, vstupenky, permanentky a další produkty. Počítá se tam také s organizací různých společenských akcí a autogramiád týmu FC Viktoria Plzeň. Dokonce uvažujeme o tom, že součástí Fun Shopu bude i klubový bar pro sledování sportovních zápasů,“ informoval zástupce investora obchodního centra Jan Petřík.

Podnikatelé předpokládají, že by ve Fun Shopu vytvořili zázemí i pro další sportovní týmy v Plzni, uvažuje se především o hokejovém klubu. „I taková synergie je ve světě běžná, často se spojují klubová centra stejné značky z různých sportovních disciplín. Příjmy z fun shopů tvoří ve světě 30 procent zisků klubů, u nás je to zatím maximálně jen pět procent, obvykle pak jedno procento. V tomto směru je to velká podnikatelská výzva pro kluby,“ konstatoval Petřík.

Zatímco podnikatelé již mají o svých plánech s OC Corso Americká zcela jasno, jeho osud by měl záviset na výsledcích referenda, které proběhne v pátek a v sobotu. Jeho výsledky nelze předem odhadnout, tábory sympatizantů i odpůrců stavby jsou přibližně stejně velké. 

Fotogalerie

Majitel Viktorie Plzeň plánuje otevření největšího fun shopu v ČR v OC Corso Americká | Autor: FC Viktoria Plzeň