Jsme televize vašeho kraje

Do práce na kole bude v květnu jezdit šest stovek Plzeňanů

Plzeň, publikováno 02.05.2017, autor: Richard Beneš

Šest stovek obyvatel Plzně bude po celý květen jezdit do práce či školy „na vlastní pohon“. V rámci soutěžní kampaně DO PRÁCE NA KOLE mohou týmy čítající dva až pět členů volit pro své cesty po městě kolo, koloběžku, počítá se i běh nebo obyčejná chůze. Cílem kampaně je hravou formou přivést Plzeňany k využívání šetrných způsobů dopravy, ulevit životnímu prostředí a také vnést více radosti a pohybu do běžného pracovního dne. Kampaň organizuje spolek Auto*Mat a v Plzni ji koordinuje spolek Plzeň na kole.

„V této chvíli se do plzeňského pátého ročníku přihlásilo 600 účastníků ze 150 firem,“ přibližuje Jiří George Konečný ze spolku Plzeň na kole. „Ti, co se nestihli přihlásit do konce dubna, mohou využít ještě prodloužené registrace do 3. května na www.dopracenakole.cz. Motto letošního ročníku zní: Do práce na kole jezdí i profíci! Naznačuje, že na kole nemusejí jezdit jen sportovci, ale kdokoliv a z jakéhokoliv oboru,“ doplňuje Jiří George Konečný.

V rámci kampaně Do práce na kole se soutěží v kategoriích pravidelnost týmu, výkonnost jednotlivce a kreativita. Oceněný bude i „cyklozaměstnavatel roku“, který vytváří co nejlepší podmínky, aby mohli jeho zaměstnanci jezdit do práce na kole. Účastníci si své výkony budou zapisovat denně na webu kampaně nebo pomocí mobilní aplikace Urban Cyclers. Všichni soutěžící dostanou trika s potiskem kampaně, díky nimž pak mohou využít různé výhody u partnerů soutěže a účastnit se doprovodných akcí. Podobně jako v loňském roce se soutěží o hodnotné ceny.

Fotogalerie