Jsme televize vašeho kraje

Špičák hlásí před víkendem ideální lyžařské podmínky, děti mají možnost získat zdarma skipas

Plzeň, publikováno 01.03.2018, autor: Miroslav Brož

Sedmdesát centimetrů sněhu leží v průměru na sjezdovkách šumavského Špičáku. O víkendu by měly polevit i silné mrazy, takže podmínky pro lyžaře jsou více než ideální. V sobotu navíc připravili na špičáku dětský den – za absolvování pětiboje, získají děti celodenní skipas.

Podmínky jsou pořád stejně vynikající, sjezdovky rovné jako tabule. Velké mrazy sice ovlivnily návštěvnost směrem dolů, ale v sobotu už mají povolit. Určitě celý víkend i příští týden nabídneme to nejlepší z letošní zimní sezony. V těchto dnech se lyžuje absolutně bez front,“ říká provozní ředitel Ski&Bike Šičák Vladimír Kasík.   

Sobotu na Špičáku věnují dětem. Areál totiž naděluje celodenní volňásky jako odměnu za absolvování Špičáckého pětiboje, což není nic jiného než pět jednoduchých soutěží, které bez problémů zvládne každé dítě. Program začíná od 9:00 a končí v 12:30 hodin. U dojezdu sjezdovky Spodní Šance budou připraveny všechny stanoviště, hřiště i eskymácké iglů.

Letos jsme zařadili dvě nové disciplíny na kluski, což jespeciální obutí na sníh, které dětem půjčíme. Nejprve po nich sjedou z kopce dolů mezi slalomovými brankami, svůj čas uvidí hned po projetí cílem na elektronické tabuli. Hned potom po nich vystoupají nahoru přes sněhové vlny a překážky,“ láká na novinky Jan Kasík.  

Fotogalerie