Jsme televize vašeho kraje

Lídrem kandidátky plzeňských Pirátů pro nadcházející komunální volby se stal Pavel Bosák

Plzeň, publikováno 21.03.2018, autor: Richard Beneš

Pavel Bosák byl loni jedním z řečníků při demonstraci občanů Litic, kteří protestuj proti stavbě výrobních hal | Autor: Richard Beneš

Lídrem kandidátky plzeňských Pirátů pro nadcházející komunální volby se stal na základě vnitrostranického hlasování současný zastupitel MO Plzeň Litice Pavel Bosák. Jeho cílem je transparentní Plzeň s morálně bezúhonným vedením a udržitelnou vizí pro budoucnost. Proto ho Pirátská strana oslovila a chce, aby ji reprezentoval na plzeňském magistrátu.

„Moc si vážím důvěry plzeňských Pirátů, kterou do mně jako nestraníka vložili. S pokorou chci představit Plzeňanům naši společnou vizi fungování města. Plzeň potřebuje nový pohled na správu města. Pohled běžného občana, jehož hlas dosud moc nebyl váženými radními vyslyšen. Po zkušenostech s bojem proti montovnám v Liticích jsem Pirátům vděčný za příležitost stát se hlasem občanů celé Plzně přímo tam, kde se rozhoduje o budoucnosti jejich města. Tedy o jejich domovu, okolí a o kvalitě života tady,” řekl Pavel Bosák.

Krajský předseda Pirátů a poslanec Lukáš Bartoň oceňuje jeho dosavadní aktivity na místní úrovni. „Pavel Bosák je nestraníkem, ale z toho co již vykonal při hájení lidí v Liticích nebo z jeho vystupování si dovolím tvrdit, že je Pirátem již dávno, jenom o tom sám nevěděl. Pirátem se stává člověk na základě hodnot, které vyznává a hájí, nikoliv na základě členské legitimace. Piráty dělají silnými příznivci a dobrovolníci, kteří s námi aktivně spolupracují a snaží se věci aktivně změnit – lidé jako Pavel Bosák. Takové kandidáty chceme dostat do řídících funkcí ve správě města,” uvedl Bartoň.

Na Pavla Šrámka, předsedu pirátského místního sdružení Plzeň, udělal Bosák dojem svým vystoupením mezi Piráty: „Jsem rád, že se Pavel Bosák jako nezávislý kandidát rozhodl kandidovat na naší kandidátce. Jedná se o charakterní osobnost s bohatými zkušenostmi, které Piráti rádi využijí v kampani.”

Fotogalerie

Pavel Bosák byl loni jedním z řečníků při demonstraci občanů Litic, kteří protestuj proti stavbě výrobních hal | Autor: Richard Beneš