Jsme televize vašeho kraje

Žena přežila vražedný útok, zachránila ji rychlá reakce sousedky

Karlovy Vary, publikováno 22.03.2018, autor: Richard Beneš

Záchranáři ošetřovali vážně zraněnou ženu, kterou se pokusil zabít mladý surovec - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Z pokusu o vraždu obvinili ve čtvrtek kriminalisté z Karlových Varů třiadvacetiletého muže. Ve středu večer brutálně napadl třiačtyřicetiletou ženu. Její zoufalé volání o pomoc naštěstí zaslechla sousedka, která přivolala policejní hlídku. Policisté vzápětí dorazili na místo, kde se jim podařilo zabránit v dalším fyzickém napadání ženy. Uvnitř bytu také zadrželi mladého muže, který následně skončil v policejní cele.

„Brutálnímu fyzickému napadení ženy měla předcházet jejich slovní rozepře. Napadená žena utrpěla vážná zranění,“ informovala mluvčí policie Kateřina Krejčí. Vedle policistů přijeli na místo také záchranáři, kteří ženě poskytli první pomoc. Utrpěla totiž několik zranění v oblasti hlavy a trpěla poruchami vědomí. Následně záchranáři ženu převezli do nemocnice.

Vyšetřovatel případu ještě ve čtvrtek podá podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. V případě prokázání viny hrozí násilníkovi trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

Fotogalerie

Záchranáři ošetřovali vážně zraněnou ženu, kterou se pokusil zabít mladý surovec - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš