Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Krvavý incident v erotickém klubu na Americké třídě, žena tam útočila kyselinou

Plzeň, publikováno 24.03.2018, autor: Richard Beneš

Na místě incidentu pracují záchranáři, hasiči a policisté | Autor: TV ZAK

Nejméně tři lidé se stali v sobotu dopoledne v centru Plzně obětí útoku kyselinou sírovou. Podle prvních informací z místa činu měla v objektu erotického klubu na Americké třídě zaútočit kyselinou žena, kterou tam také policisté zadrželi v jednom z pokojů. Na místě zasahovalo vedle policistů i větší množství záchranářů a hasičů. Nakonec záchranáři ošetřili celkem pět zraněných osob, včetně asi šestačtyřicetileté útočnice. Ne všichni však byli poleptáni kyselinou.

„Asi čtyřicetiletou ženu transportoval vrtulník letecké záchranné služby na popáleninovou kliniku do Prahy. Další dva muže (28, 39) převezly sanitky k ošetření do plzeňské fakultní nemocnice. Sama útočnice byla také lehce zraněna kyselinou. Ošetřili jsme ještě jednoho muže s úrazem hlavy,“ informoval Robin Šín ze záchranné služby. Podle informací svědků z místa činu se na místě nacházelo několik zkrvavených osob, někteří lidé byli ve spodním prádle.

„Přijali jsme oznámení o tom, že v jednom z nočních podniků v Plzni došlo ke zranění tří osob. Na místo vyjeli policisté," uvedla mluvčí policie Pavla Burešová s tím, že zadržená žena je podezřelá z toho, že proti třem lidem použila zatím přesně nezjištěnou látku. Zřejmě se ale jednalo o čistící prostředek obsahující kyselinu sírovou. „O jakou konkrétní chemickou látku se jednalo, bude zjištěno na základě výsledků expertiz. Prověřováním veškerých skutečností, které mají souvislost s tímto případem, se nyní zabývají kriminalisté a s ohledem na probíhající trestní řízení není možné sdělit k případu bližší informace," uvedla mluvčí policie Pavla Burešová. 

Policisté páskami uzavřeli místo, kde se odehrál útok. Hasiči čekali na místě do doby, než policie ukončila vyšetřování. Teprve pak mohli dekontaminovat celý prostor.

Krvavý incident odstartoval zřejmě spor několika česky hovořících osob v nočním klubu, který pak vyvrcholil fyzickým napadením jednoho muže. Ten při potyčce utrpěl poranění hlavy. Teprve potom měla žena, zřejmě prostitutka, zaútočit kyselinou na další přítomné.

Mluvčí Fakultní nemocnice Plzeň Gabriela Levorová informovala o tom, že oba hospitalizovaní muži jsou ve stabilizovaném stavu. Podobně je na tom i žena, kterou vrtulník transportoval na specializované oddělení do Prahy. Mluvčí vinohradské nemocnice Hana Vránová uvedla, že zranění ženy zasažené kyselinou není rozsáhlé a také ona je ve stabilizovaném stavu.

Plzeň už v minulosti zažila jeden útok kyselinou. V roce 2013 si tímto nesmírně brutálním způsobem vyřídil účty se svou bývalou přítelkyní plzeňský taxikář. Muž neunesl rozchod a na mladou ženu si počkal před domem. Když nastupovala do auta, vylil na ni roztok s kyselinu sírovou. Žíravina tehdy zasáhla nejen obličej a oči mladé ženy, ale také dýchací i zažívací ústrojí, kůži na rukou i na nohou. Mladá žena přišla o zrak i o oční víčka, trpěla krutými bolestmi, musela absolvovat celou řadu operací a má tak těžké doživotní následky. Soud vyměřil taxikáři za tento ohavný a zbabělý čin 23 let vězení.

Fotogalerie

Na místě incidentu pracují záchranáři a policisté | Autor: ZAK TV
Na místě incidentu pracují záchranáři, hasiči a policisté | Autor: ZAK TV
Na místě incidentu pracují záchranáři, hasiči a policisté | Autor: TV ZAK
Na místě incidentu pracují záchranáři, hasiči a policisté | Autor: TV ZAK
Na lavičce ležela zakrvácená a rozleptaná bunda od kyseliny | Autor: TV ZAK
Na místě incidentu pracují záchranáři, hasiči a policisté | Autor: TV ZAK