Jsme televize vašeho kraje

Klatovy zažijí barokní svatovítskou slavnost a zpřístupní opravené Vrchlického sady

Plzeň, publikováno 15.06.2018, autor: Richard Beneš

Klatovy zažijí barokní svatovítskou slavnost a zpřístupní opravené Vrchlického sady | Autor: MÚ Klatovy

Pompézní barokní svatovítská slavnost, která bude zároveň i prvním představením nově revitalizovaných Vrchlického sadů v Klatovech se uskuteční dnes večer od 19.00 hodin. Stalo se již tradicí, že koncem června spolek Klatovské katakomby ve spolupráci s městem Klatovy pořádá barokní noc, tentokráte svatovítskou. Program je součástí projektu Západočeské baroko a Letního barokního festivalu 2018. Večer se tedy návštěvníci areálu dominikánského kláštera a přilehlých Vrchlického sadů pomyslně vrátí v čase do doby baroka.

„Chtěl bych pozvat milovníky baroka a nejen na zajímavý program, v jehož rámci vystoupí host slavnosti herec Jan Potměšil. Barokní hudba, verše, divadelní představení, to vše nás přesvědčí o tom, že s lidmi, kteří v oné době žili, máme cosi podstatného společné. I my jako oni věříme v lásku, pravdu a naději a chápeme, že se mnohdy tyto ctnosti nesnadno prosazují. Ale že se o to musíme snažit tehdy i dnes,“ konstatoval za organizátory Václav Chroust, předseda spolku Klatovské katakomby.

Návštěvníci akce se mohou těšit nejen na mluvené slovo, hudbu a divadlo, ale na závěr zozzáří oblohu i barokní ohňostroj, který doprovodí tóny Haydnovy hudby. Nově revitalizované Vrchlického sadů v Klatovech pak budou plně k dispozici veřejnosti od soboty 16. června.

Fotogalerie

Klatovy zažijí barokní svatovítskou slavnost a zpřístupní opravené Vrchlického sady | Autor: MÚ Klatovy