Jsme televize vašeho kraje

Černý pátek na mokrých silnicích v regionu, už dva motoristé zahynuli, další lidé se zranili

Plzeň, publikováno 10.08.2018, autor: Richard Beneš

Dva automobily se čelně srazily na silnici Vejprnice-Tlučná. V každém vozidle byla jedna zraněná osoba. | Autor: HZSPK

Jako obvykle způsobil déšť problémy mnoha motoristům, kteří zažívají na silnicích Plzeňského kraje doslova černý pátek. Jeden člověk zahynul dopoledne při čelním střetu dvou osobních automobilů na silnici z Rokycan do Šťáhlav u odbočky na Mokrouše. Další smrtelná nehoda se stala ve 14.05 hodin před obcí Miřkov na Domažlicku, kdy zahynul sedmadvacetiletý řidič. Několik dalších nehod se zraněním se pak stalo na jižním Plzeňsku i nedaleko od Plzně.

Tragická nehoda u Šťáhlav se stala kolem 9.30 hodin. Řidič osobního auta značky Peugeot vyjel ve vysoké rychlosti do protisměru, kde se střetl s dalším vozidlem značky Citroen. Oba řidiče museli hasiči ze zdemolovaných vraků vyprostit pomocí hydraulického zařízení. První motorista na místě zahynul, zatímco druhý padesátiletý muž utrpěl vážné zranění a vrtulník letecké záchranné služby ho transportoval do fakultní nemocnice. Podle informací Ireny Vodehnalové ze Zdravotnické záchranné služby není v ohrožení života. Okolnosti nehody teď vyšetřuje policie. Silnice byla v obou směrech uzavřena.

„Před obcí Miřkov na Domažlicku přejelo osobní auto do protisměru, kde se čelně srazilo s nákladním automobilem. Na místě zahynul řidič (27). Komunikace bude ještě hodinu uzavřena, poté bude provoz řízen kyvadlově,“ informovala mluvčí policie Dagmar Brožová.

Další nehoda na mokré vozovce se stala v pátek u Lužan, kde sjelo osobní auto do příkopu. Dodávka se srazila s kamionem u Kasejovic, směrem na Lnáře. Zraněného řidiče dodávky jako první na místě ošetřila lékařka, která místem nehody projížděla. Silnici I/20 nehoda uzavřela. A záchranáři zasahovali také na jižním Plzeňsku u vážné nehody poblíž křižovatky na Nezbavětice a Šťáhlavy, kde se osobní auto převrátilo na bok. Záchranáři do plzeňských nemocnic transportovali dvě zraněné ženy ve věku 46 a 33 let. Naštěstí nejsou v přímém ohrožení života.

Dva automobily se čelně srazily na silnici Vejprnice-Tlučná. V každém vozidle byla jedna zraněná osoba. Silnice je uzavřena. Do stromu narazilo osobní auto v Kyšicích. Také při této nehodě se několik osob zranilo.

 
 

Fotogalerie

Dva automobily se čelně srazily na silnici Vejprnice-Tlučná. V každém vozidle byla jedna zraněná osoba. | Autor: HZSPK
Tato dodávka se srazila s kamionem u Kasejovic | Autor: HZSPK
Na boku zůstalo po nehodě auto u Nezbavětic | Autor: HZSPK
Dva automobily se čelně srazily na silnici Vejprnice-Tlučná. V každém vozidle byla jedna zraněná osoba. | Autor: HZSPK
Dva automobily se čelně srazily na silnici Vejprnice-Tlučná. V každém vozidle byla jedna zraněná osoba. | Autor: ZHSPK
Tragickou nehodu u Šťáhlav nepřežil jeden řidič osobního automobilu | Autor: ZZSPK
Tento automobil skončil v příkopě na silnici u Lužan. | Autor: HZSPK