Jsme televize vašeho kraje

Koalice Pro Plzeň kandiduje v Plzni nejen na velkou radnici, ale i na nejlidnatější obvody

Plzeň, publikováno 14.08.2018, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Pro Plzeň

Nejen na „velkou“ plzeňskou radnici, ale i na všechny čtyři nejlidnatější městské obvody sestavilo Hnutí PRO Zdraví a Sport své kandidátky pro podzimní komunální volby. Do voleb jde tedy hnutí v centrální městském obvodu, na Lochotíně, Slovanech, Doubravce, ale také v menších městských částech Lhota a Malesice. Všechny kandidátky vystupují pod jednotnou hlavičkou „PRO Plzeň“ v koalici se sdruženími nezávislých kandidátů, v obvodu Plzeň 1 se sdružením Občané pro Lochotín.

Kandidátkou PRO Plzeň na post primátorky Plzně je Irena Vítovcová (44), ředitelka sdružení Pro Cit. „Když jsem před osmi lety založila organizaci, která si dala za úkol pomáhat rodinám, které neměly takové štěstí a narodilo se jim dítě s poruchou autistického spektra, dala jsem do té vize maximum. V současné době organizace pomáhá v celém Plzeňském kraji více než 60 rodinám a naše práce nás nesmírně baví. Stejnou energii bych ráda věnovala městu Plzni,“ říká Irena Vítovcová, která už v minulosti získala zkušenosti z plzeňské komunální politiky. V uplynulém období byla zastupitelkou v prvním obvodě Lochotín a členkou komise sociální, životního prostředí a finančního výboru.

„V uplynulých čtyřech letech jsem nabyla spoustu poznatků a zkušeností nejen v našem druhém největším obvodu města. Mám zkušenosti z komerční sféry, ale i z neziskového sektoru a proto budu ráda součástí změn k lepšímu a kvalitnějšímu žití nás Plzeňáků,“ dodává kandidátka PRO Plzeň na první plzeňskou primátorku v dějinách města.

PRO Plzeň má na magistrátní i na obvodních kandidátkách řadu dalších výrazných osobností, jak lidi, kteří už v politice působí, tak ty, kteří do ní teprve vstupují a dosud se prosazovali jako sportovci, trenéři a například i jako učitelé, manažeři a podnikatelé. „K prioritám, které PRO Plzeň hodlá prosazovat, patří podpora sportu, zejména mládežnického a amatérského s cílem rozpohybovat co nejvíce dětí i dospělých, dále bezpečnost, čistota veřejných prostranství, doprava a rozvoj infrastruktury v okrajových částech města,“ dodala Vítovcová.

Lídry PRO Plzeň v jednotlivých obvodech a kandidáty na tamní starosty jsou:

Plzeň 1 (Lochotín) - Jiří Winkelhöfer (46), jednatel VOŠ a v letech 2002-07 starosta obvodu

Plzeň 2 (Slovany) - Tomáš Kotora (52), ředitel plaveckého bazénu Slovany a Lochotín

Plzeň 3 (střed) - Pavel Vostřák (45), bývalý špičkový hokejista, dnes trenér mládeže HC Plzeň

Plzen 4 (Doubravka) - Naděžda Mauleová (51), ředitelka SOŠ a VOŠ ekonomické

Plzeň 9 (Malesice) - Aleš Tolar (42), novinář

Plzeň 10 (Lhota) - Jiří Hrdlička (39), fotbalový trenér

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Pro Plzeň
Kandidátkou PRO Plzeň na post primátorky Plzně je Irena Vítovcová (44), ředitelka sdružení Pro Cit. | Autor: Pro Plzeň