Jsme televize vašeho kraje

Bruslaři mají v Doudlevcích prodlouženou a vylepšenou in-line dráhu s novým povrchem

Plzeň, publikováno 27.09.2018, autor: Richard Beneš

Starosta ÚMO Plzeň 2 Lumír Aschenbrenner odstartoval provoz na prodloužené a vylepšené in-linové dráze | Autor: MO Plzeň 2

Těsně před vypuknutím komunálních voleb se ve Škoda sport parku v Doudlevcích otevírala prodloužená a opravená dráha pro in-line bruslení. Jelikož dráha přestala po letitém provozu odpovídat požadavkům uživatelů, přistoupil obvod k její revitalizaci. Postupnou obnovu celého areálu realizuje obvod na základě studie vypracované v roce 2015.

Dráhu využívají desetitisíce lidí ročně. Teď je o 230 metrů delší než dřív a měří 547 metrů, šířka zůstala šest metrů. „Rekonstrukce vyřešila i směrově opačný oblouk a dráha už není tak jednotvárná,“ řekl starosta obvodu Lumír Aschenbrenner (ODS). Obvod vyměnil také všechny překážky skateparku, které byly na hranici životnosti. Celková investice do téměř 20 let fungujícího Škoda sport parku, oblíbeného volnočasového areálu, přesáhla deset milionů korun. Bruslaři mají nový asfaltový povrch po celé dráze.

„In-line dráhu jsme byli nuceni uzavřít kvůli rekonstrukci od 20. srpna 2018. Celá plocha dráhy byla povrchově sjednocena, stávající část sfrézována a asfaltový povrch byl položen najednou v celé šířce i délce dráhy, aby nevznikly žádné spáry,“ doplnil místostarosta obvodu Jan Fluxa (TOP 09).

V červnu 2018 byly kompletně odstraněny stávající překážky, které byly již na hranici životnosti. Nové překážky byly umístěny na stanovišti původních kovových překážek a navrženy jsou ve stejném duchu jako je betonový bowl, který nechal obvod vybudovat v roce 2017. Součástí skate hřiště bude v nejbližší době i skate školička pro nejmenší a začátečníky se skate sportem. V současné chvíli stavební práce ve skate parku finišují. Dokončení je naplánované už během letošního podzimu.

Rekonstrukce in-line dráhy i skate parku byla financována plně z rozpočtu MO Plzeň 2 - Slovany. „Náklady na prodloužení in-line dráhy se vyšplhaly na 3,14 milionu korun a za přestavbu skateboardového hřiště uhradíme celkem 7,08 milionu korun,“ upřesnil místostarosta Roman Andrlík (ČSSD).

„Naším záměrem je, aby ani po téměř 20 letech svého provozu Škoda sport park neztratil na atraktivitě a i nadále vyhovoval návštěvníkům svým uspořádáním i standardy jednotlivých sportovišť,“ uzavřel starosta Aschenbrenner.

Fotogalerie

Starosta ÚMO Plzeň 2 Lumír Aschenbrenner odstartoval provoz na prodloužené a vylepšené in-linové dráze | Autor: MO Plzeň 2
První bruslaři si vyzkoušeli jízdu na prodloužené a vylepšené in-linové dráze ve Škoda sport parku | Autor: MO Plzeň 2