Jsme televize vašeho kraje

Centrální obvod má jasno. Starostou bude David Procházka (ANO 2011)

Plzeň, publikováno 15.10.2018, autor: osm

David Procházka (ANO 2011) | Autor: ZAK Tv

V neděli 14. října v pozdních večerních hodinách vznikla koalice stran ANO 2011, ODS, TOP 09 a KDU-ČSL, která povede Městský obvod Plzeň 3 následující 4 roky.

V neděli v pozdních večerních hodinách byla 21 zvolenými zastupiteli výše uvedených stran podepsána Koaliční smlouva o spolupráci na správě Městského obvodu Plzeň 3. Obvod povede starosta a 3 místostarostové, z toho jeden neuvolněný.

Post starosty připadne vítězi voleb, hnutí ANO 2011 a pozici bude zastávat David Procházka, pozice 1. místostarosty připadne Petru Balounovi (ODS), místostarostové budou Ondřej Ženíšek (TOP 09) a Stanislav Šec (KDU-ČSL). Oproti minulému volebnímu období se strany shodly na snížení počtu členů Rady městského obvodu Plzeň 3, z původních 11 na 9 členů.

„Věřím, že spolupráce s koaličními partnery bude fungovat ještě lépe než v současném volebním období. S koaličními partnery máme mnoho společných programových průsečíků a věřím, že se podaří velkou část volebních slibů přetavit ve skutečnost.  Přestože stávající koalici hodnotím jako velmi úspěšnou, je ještě potřeba dotáhnout některé nedokončené projekty a samozřejmě začít pracovat i na nových. Pro mne osobně pak bude velkou výzvou úspěšně navázat na práci bývalých starostů a hlavně lidský přístup posledního starosty Neubauera, kterému tímto za vše děkuji“, uvedl  David Procházka.

Ing. Petr Baloun navazuje: „Mým resortem by měly být investice městského obvodu, kde i přes dosavadní úspěšnou práci vidím určité rezervy. Mojí prioritou bude určitě zrychlení  investiční výstavby ve prospěch občanů. Povolební vyjednávání skončilo a nyní už nás čeká jen tvrdá společná práce.“

„Spolupráci s koaličními partnery mám vyzkoušenou za poslední volební období. Chtěl bych navázat na úspěšné působení mého předchůdce Radoslava Škardy, kterému chci poděkovat za to, že respektoval vůli voličů, jejichž hlasy mne vynesly na pozici na 1. místo kandidátky a zároveň za to, že mi i poté vyjádřil podporu a slíbil kdykoliv pomoci,“ uvedl Ondřej Ženíšek.

„Sestava koalice je pro mne zárukou, že budeme pokračovat v započaté podpoře rodin, o to budu usilovat i já ve svěřeném resortu – Odbor sociálních služeb a matriky,“ dodal Stanislav Šec.

Dohodnuté společné programové priority budou do 30 dnů a nejlépe do ustavujícího Zastupitelstva Městského obvodu Plzeň 3 písemně vyhotovena ve společném Koaličním programovém prohlášení.

Fotogalerie

David Procházka (ANO 2011) | Autor: ZAK Tv