Jsme televize vašeho kraje

Koalice už vznikly i na radnicích plzeňských obvodů Slovany a Doubravka

Plzeň, publikováno 15.10.2018, autor: Richard Beneš

Radnice Slovany - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Nové vedení už má také plzeňský městský obvod Doubravka. Koalici tam vytvořilo vítězné hnutí ANO, ODS a TOP 09. Starostou obvodu se stane lídr ANO Tomáš Soukup. V koalice bude tentokrát chybět ČSSD, která měla v minulém volebním období post starosty Doubravky. Radnici na Slovanech povede dál dlouholetý starosta a senátor Lumír Aschenbrenner z vítězné ODS, která ve druhém plzeňském obvodu zvítězila drtivým náskokem.

V zastupitelstvu, které má 25 členů, bude patřit koalici 16 hlasů. Po sedmi mandátech v něm mají shodně ANO a ODS, zbývající dva patří TOP 09. V sedmičlenné radě bude mít ODS čtyři hlasy, ANO dva a TOP 09 jeden. Dosavadní místostarosta Zdeněk Mádr z ODS bude nadále uvolněným místostarostou. ODS a ANO budou mít navíc po jednom neuvolněném místostarostovi.

Koalici už potvrdilo také vedení městského obvodu Plzeň 2 Slovany. V čele radnice zůstává dlouholetý starosta a zároveň i senátor Lumír Aschenbrenner z ODS. Starostou je tam od roku 1998 a i letos vyhrál volby s obrovským náskokem. Na koalici se dohodly ODS, TOP 09, ČSSD a KDU-ČSL - Pravá volba pro Plzeň. Bude mít 17 ze 27 mandátů. Rekordních jedenáct mandátů v zastupitelstvu patří ODS, ostatní strany zastoupení v koalici mají po dvou členech zastupitelstva. Místostarosty slovanské radnice by měli být stávající místostarostové Jan Fluxa (TOP 09) a Roman Andrlík (ČSSD). ODS bude mít ještě jednoho neuvolněného místostarostu, v radě bude mít čtyři hlasy, ostatní strany po jednom.

Fotogalerie

Radnice Slovany - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš