Jsme televize vašeho kraje

Karlovarští kriminalisté objasnili dva roky starou krádež šperků za pět milionů, mají i jednoho z pachatelů

Karlovy Vary, publikováno 26.10.2018, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Archiv

Dva roky starou krádež zlatých šperků v hodnotě pěti milionů korun objasnili karlovarští kriminalisté. V těchto dnech se jim podařilo zadržet i jednoho ze dvou pachatelů. Šestatřicetiletý cizinec teď čeká na rozhodnutí soudce, zda akceptuje návrh na vzetí obviněného cizince do vazby. O případu informovala v pátek mluvčí policie Zuzana Týřová.

Šperky odcizila dvojice pachatelů koncem listopadu roku 2016 v brzkých ranních hodinách. „Přibližně kolem půl šesté se v lázeňské části města Karlovy Vary vloupali do zlatnictví. Rozbili skleněnou výplň dveří a vnikli dovnitř. Odtud odcizili více jak sedm desítek zlatých šperků, například prsteny, přívěsky a náhrdelníky a dále kolem šedesáti párů zlatých náušnic. Celá krádež proběhla velmi rychle. Když na místo přijela bezpečnostní agentura a policisté, byli pachatelé pryč. Škoda na odcizeném zboží byla téměř pět milionů korun,“ popsala akci zločinců mluvčí policie Zuzana Týřová.

Kriminalisté začali celý případ krádeže postupně rozplétat, podařilo se jim zjistit, kdo je jedním z pachatelů. Po shromáždění dostatečných důkazů se teď po příjezdu do České republiky podařilo cizince zadržet. „Kriminalisté proti němu zahájili trestní stíhání a cizince obvinili ze spáchání zločinu krádeže. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného cizince do vazby. Ten jej akceptoval a dnes bude soudce rozhodovat, zda muže pošle do vazební věznice,“ doplnila policejní mluvčí Týřová. Za způsobenou značnou škodu tak obviněnému v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Archiv