Jsme televize vašeho kraje

Otazníky nad zmizením chlapce z Hranic, nelze vyloučit, že se školák ukrýval doma

Cheb, publikováno 29.10.2018, autor: Richard Beneš

Do pátrání po pohřešovaném chlapci se zapojily desítky lidí | Autor: Policie ČR

Velké otazníky se stále vznáší nad případem třináctiletého chlapce z Hranic na Chebsku, po kterém v uplynulém týdnu pátraly desítky policistů, hasičů a dobrovolníků. Policisté v neděli bez dalších podrobností oznámili, že se chlapec nešel a že je v pořádku. V pondělí uvolnili další informace k případu, na základě kterých nelze vyloučit, že se pohřešovaný školák celou dobu ukrýval někde doma. Chlapec zatím mlčí o tom, kde vlastně byl.

„V sobotu v nočních hodinách oznámila na policii matka pohřešovaného, že našla syna doma. Policisté okamžitě přijeli na místo a zajistili prvotní lékařské ošetření chlapce. Chlapec nebyl ohrožen na životě a ve zdravotnickém zařízení zůstává na pozorování,“ řekla mluvčí policie Kateřina Böhmová.

V průběhu vyšetřování policisté opakovaně prohlédli bydliště chlapce včetně přilehlých pozemků, do nichž jim matka vždy umožnila vstup. Pohřešovaného tam však nenašli. Stejně tak nenalezli žádný důkaz o jeho přítomnosti v prohlížených prostorách. „Nemohli jsme vyloučit, že by se chlapec mohl skrývat v okolních lesích, proto proběhly dvě rozsáhlé pátrací akce, při kterých se prohledal celý hranický výběžek. Bezprostředně po nalezení chlapce jsme provedli velmi podrobné ohledání domu, místa kde byl chlapec matkou spatřen a také přilehlých prostor. Výsledkem tohoto ohledání nebyly zjištěny jakékoli důkazy, které by nasvědčovaly tomu, že by vůči chlapci mělo být užito nějaké násilí,“ uvedla policejní mluvčí.

Současné výsledky vyšetřování bohužel nezodpověděly podle mluvčí policie Böhmové na základní otázky, tedy zda se chlapec po celou dobu pohřešování nacházel doma nebo mimo domov. „Chlapec, jakožto klíčová osoba, se nám do současné doby k věci nevyjádřil. Proto i motiv jednání chlapce nám není znám. Na celém případu rovněž spolupracujeme s Orgánem sociální péče o dítě v Aši,“ doplnila policejní mluvčí.

Fotogalerie

Do pátrání po pohřešovaném chlapci se zapojily desítky lidí | Autor: Policie ČR