Jsme televize vašeho kraje

Násilná smrt muže ze Slovan vyvolává stále velké otazníky

Plzeň, publikováno 10.11.2018, autor: Richard Beneš

Policie na místě činu | Autor: Michaela Adámková

Ani dva dny od nálezu mrtvého dvaašedesátiletému muže v Plzni na Slovanech není stále jasné, zda se jedná o vraždu, sebevraždu nebo nešťastnou událost. Kriminalisté pracují s několika vyšetřovacími verzemi. Muže ležícího doma v kaluži krve s bodnou ránou v oblasti krku našla jeho manželka. Tragická událost se stala na adrese Slovanská alej 17.

„Na základě zatím provedených úkonů trestního řízení a předběžných výsledku soudní pitvy nemohou kriminalisté vyloučit, že zranění si muž mohl způsobit sám. Je to tedy stále jedna z verzí, se kterou kolegové dále pracují. V rámci prověřování zajistili kriminalisté větší množství kriminalistických stop, budou nyní podrobeny znaleckému zkoumání. S ohledem na vyšetřování a na to, aby nebyly ohroženy skutečnosti důležité pro trestní řízení, není možné sdělit více informací k případu,“ uvedla v sobotu mluvčí policie Pavla Burešová.

Letos kriminalisté v Plzeňském kraji vyšetřovali čtyři vraždy, dvě z nich byly dokonané. Tři poslední případy se staly během uplynulých tří týdnů. Statistika z loňského roku byla ovšem mnohem drsnější. Loni se totiž v kraji stalo 14 vražd a pokusů o vraždu.

Fotogalerie

Policie na místě činu | Autor: Michaela Adámková
Násilná smrt muže ze Slovan zůstává stále s velkými otazníky | Autor: Michaela Adámková