Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Na jižním Plzeňsku srazil cyklistu osobák a pak ještě autobus, muž v nemocnici zemřel

Plzeň, publikováno 12.11.2018, autor: Richard Beneš

Cyklistu srazil nejprve osobní automobil | Autor: Policie ČR

Vážně zraněného cyklistu v ohrožení života transportovali v pondělí večer záchranáři do plzeňské fakultní nemocnice. Muže na silnici poblíž obce Vlkov u Spáleného Poříčí na jižním Plzeňsku srazila hned dvě motorová vozidla. O nehodě informovala Irena Vodehnalová ze záchranné služby a policejní mluvčí Dagmar Jiroušková Jersáková. V úterý ráno cyklista svým zraněním v nemocnici podlehl.

Muž (72) jel vozem Škoda Fabia po silnici I/19, ve směru jízdy od obce Spálené Poříčí na obec Vlkov. Zhruba 500 metrů za koncem Spáleného Poříčí nestihl řidič včas zareagovat a zastavit před cyklistou (49). „Ten zřejmě s jízdním kolem upadl na vozovku a následně se v jeho jízdním pruhu zvedal z pozemní komunikace, když do něj narazil řidič osobního automobilu. Cyklistu náraz odhodil do levého jízdního pruhu na přední část brzdícího autobusu, který jel protisměru,“ popsala nehodu mluvčí policie Iveta Kořínková.

„Zraněný muž byl v bezvědomí převezen ve velmi vážném stavu na urgentní příjem FN Plzeň Lochotín. Je v ohrožení života,“ doplnila Irena Vodehnalová. V úterý ráno přišla z nemocnice smutná zpráva, cyklista svým zraněním bohužel podlehl.

Alkohol u řidiče autobusu i osobního automobilu vyloučila dechová zkouška. Příčiny nehody a míru zavinění jejích účastníkůl zjišťuje policie.

Fotogalerie

Cyklistu srazil nejprve osobní automobil | Autor: Policie ČR
Nárazem vymrštěné tělo cyklisty narazilo do autobusu, který přijížděl v protisměru | Autor: Policie ČR