Jsme televize vašeho kraje

Pracovník Českých drah odhalil ve vagonu neobvyklého černého pasažéra. Byl to had!

Plzeň, publikováno 15.11.2018, autor: Richard Beneš

Tento had se ukrýval na toaletě v železničním vagonu | Autor: MP

Série nedávných útěků nebo podivných nálezů hadů na různých místech naší republiky má další pokračování. Tentokrát se had objevil v Plzni a opět jde o raritu. Plaza totiž našel ve středu večer překvapený zaměstnanec Českých drah při obhlídce v jednom železničním vagonu. Hada pak přijeli odchytit experti z městské policie.

„Pracovník Českých drah nalezl hada v prostoru osvětlení na toaletě vagonu ČD. Strážníci hada odchytili pomocí odchytových kleští a uložili jej do boxu. Zvíře bylo v dobrém stavu, bez viditelných zranění. Jelikož nebylo možné zjistit majitele, byl odvezen na služebnu MP – Bory, kde si jej dnes převzala ranní směna. Následně hada předáme do plzeňské záchranné stanice živočichů,“ uvedla mluvčí městské policie Andrea Vlčková. Záhadou zatím zůstává, jak se had mohl dostat do vagonu.

Začátkem října utekla v Praze smrtelně jedovatá mamba zelená, která uštkla obyvatelku domu a ztratila se. Chytit se ji podařilo až po třech dnech. Žena v nemocnici zemřela. Jen o několik dní později vyvolal paniku v Orlové na Karvinsku had, který se tam objevil v prodejně Kaufland. Čtyři dny byl obchod uzavřen, než se podařilo odchytit. Nakonec vyšlo najevo, že se jednalo o neškodnou užovku obojkovou. Velkého hada našel v říjnu také jeden muž na pražském sídlišti Nové Butovice. Přivolaní strážníci zjistili, že tentokrát šlo o mrtvou krajtu, kterou tam někdo v igelitovém pytli odhodil zřejmě poté, co zvíře uhynulo.

Fotogalerie

Tento had se ukrýval na toaletě v železničním vagonu | Autor: MP
Tento had se ukrýval na toaletě v železničním vagonu | Autor: MP