Jsme televize vašeho kraje

Zbytečná potyčka na autobusovém nádraží v Plzni skončila smrtí napadeného muže,

Plzeň, publikováno 15.12.2018, autor: Richard Beneš

Záchranáři v akci - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Smrtí napadeného muže (46) skončila zcela nesmyslná potyčka, která se strhla v pátek kolem 17.00 hodin před Centrálním autobusovým nádražím v Plzni. Na schodech před bufetem tam měl napadnout muž (57) druhého štamgasta, který tam často chodil na pivo. Ten inkasoval úder do hlavy, po kterém se skácel k zemi. Z hlavy mu tekla krev a byl v bezvědomí. Na následky tohoto vážného poranění krátce po převozu do nemocnice zemřel i přes veškerou snahu lékařů.

Útočník z místa činu bezprostředně po incidentu odjel taxíkem. Svědci však znali jeho totožnost, kterou nahlásili policistům. Ti později muže kontaktovali prostřednictvím telefonu a přesvědčili ho, aby se sám dobrovolně dostavil na policejní obvodní oddělení. Tam přišel ještě ve večerních hodinách.

„Muž je v současné chvíli umístěný na policejní cele. Je podezřelý ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti. Co vedlo muže ke spáchání tohoto násilného trestného činu a jaký byl jeho motiv, ukáže až další vyšetřování. Vzhledem k probíhajícím úkonům trestního řízení není možné k případu sdělovat bližší informace,“ uvedla mluvčí policie Iveta Kořínková.

Fotogalerie

Záchranáři v akci - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš