Jsme televize vašeho kraje

Šumavský Špičák hlásí ideální lyžařské podmínky, otevírají se další sjezdovky

Plzeň, publikováno 20.12.2018, autor: Richard Beneš

Lanovka na Špičáku - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Další sjezdovky otevřel tento týden pro veřejnost šumavský lyžařský areál Ski&Bike Špičák . Od středy 18. prosince se mimo hořejší část Slalomové trati číslo 3. s přejezdem na 2. U Zalomeného lyžuje už i na rodinné Spodní Šanci, kde je k dispozici také další vlek. Otevřeno je též dětské hřiště s pohyblivým kobercem v prostoru u lanovky, plus krátká 150 metrová sjezdovka s vlekem od nového parkoviště na Spodní Šanci.

Na upravených tratích leží vrstva 30 – 50 cm technického sněhu v kombinaci s napadaným přírodním sněhem. „Od dnešního rána sněží, čerstvě nám připadlo více než pět centimetrů sněhu. Už na tento víkend bychom chtěli upravit ještě hořejší úsek Turistické sjezdovky číslo 1, další trati pak podle počasí. Každou středu, pátek a sobotu už také startuje večerní lyžování od 18.30 do 21.00 hodin na osvětlené Spodní Šanci,“ říká ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Středisko bude na Štědrý den v pondělí 24. prosince v provozu jen od 8.30 do 12.30 hodin. Od 25. prosince po oba svátky vánoční bude provozní doba střediska opět od 8.30 do 16.00 hodin, stejně jako každý jiný den.

Fotogalerie

Lanovka na Špičáku - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš