Jsme televize vašeho kraje

Lupič z herny neunesl tíhu svědomí a oběsil se v cele borské věznice

Plzeň, publikováno 08.01.2019, autor: Pavlína Polatová, Richard Beneš

Takto zachytila přepadení bezpečnostní kamera v herně | Autor: Zdroj: Krimi Plzeň

Nečekanou dohru má nedávné loupežné přepadení v Plzni. V Pražské ulici přepadl recidivista s nožem v ruce obsluhu herna baru. Lupič se z několika desítek korun dlouho neradoval. Za tři hodiny od přepadení mu zaklapla na rukou policejní pouta. Poté, co skončil ve vazební věznici, rozhodl se skoncovat se životem a oběsil se ve své cele.

Průběh celého přepadení herny zachytila bezpečnostní kamera. Na ní je vidět, jak muž s nožem v ruce ohrožuje barmanku pracující v herně. Lupič do herny vstoupil kolem jedenácté hodiny večer. Vybral si okamžik, kdy byla uvnitř jen obsluha. Asi půl hodiny hrál na jednom z automatů. Pak vstal a došel k barmance. Chytil ji zezadu a přiložil nůž ke krku. Řekl jí, že když mu nedá peníze, podřízne jí.

Muž zde pod pohrůžkou násilí donutil obsluhu vydat finanční hotovost a z místa utekl,“ uvedla k přepadení mluvčí policie Markéta Fialová. Podle našich informací dala žena lupiči přes třicet tisíc korun. Vzal jí i její mobilní telefon a rozbil ho, aby si nemohla přivolat pomoc. Daleko ale neutekl. Policistům se ho podařilo vypátrat a chytit necelé tři hodiny po činu.

Dvaatřicetiletý muž byl obviněn ze zvlášť závažného činu loupeže a zároveň byl státnímu zástupci dán pokyn na vzetí muže do vazby. Soudce tento návrh akceptoval,“ řekla policejní mluvčí. Recidivista se první noc ve vazbě ve věznici Bory oběsil. „Mohu potvrdit, že v současné době řešíme úmrtí v jedné z našich věznic,“ doplnila k případu Petra Kučerová z Generálního ředitelství Vězeňské služby ČR.

Muž měl být v osudnou chvíli na cele sám. Podle všeho tak psychicky neunesl, co by ho zřejmě čekalo. Se zákonem měl totiž problémy už v minulosti a za loupežné přepadení mohl skončit v případě prokázání viny za mřížemi až na deset let.

Fotogalerie

Takto zachytila přepadení bezpečnostní kamera v herně | Autor: Zdroj: Krimi Plzeň
Pracovnice obsluhy přišla o tržbu i o mobil | Autor: Zdroj: Krimi Plzeň