Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Provoz na výpadovace z Plzně na Karlovy Vary ráno ochromila srážka dvou osobáků

Chotíkov, publikováno 09.01.2019, autor: Richard Beneš

Nehodou dvou vozů u Chotíkova | Autor: HZSPK

Vážná dopravní nehoda ochromila ve středu ráno provoz na výpadovce z Plzně na Karlovy Vary. Za Chotíkovem se tam srazily dva osobní automobily. Záchranáři transportovali do nemocnice k ošetření jednoho muže se středně těžkým zraněním a dva muže s lehčím poraněním. Jednoho zraněného museli hasiči vyprostit ze zdemolovaného vraku pomocí hydraulické techniky. Vozidlo značky Fiat jedoucí směrem od Plzně dostalo smyk, řidič vjel nejprve do příkopu a pak se dostal do protisměru, kde narazil do Škody Superb s dvoučlennou posádkou. Test na alkohol měl u obou řidičů negativní výsledek.

A bouralo se ve středu i na dalších místech na Plzeňsku. „Krátce po 13 hodině na křižovatce Třemošná - Záluží nedal přednost řidič (39) osobního automobilu značky Ford Mondeo, osobnímu automobilu Škoda Fabia, který jel po hlavní komunikaci I/27,“ řekla mluvčí policie Iveta Kořínková. Zatímco první řidič vyvázl bez zranění, ve druhém vozidle utrpěla středně těžké poranění spolujezdkyně (51) a řidič (61) byl lehce zraněn. Oba zraněné převezli záchranáři do plzeňské fakultní nemocnice. Zkouška na alkohol u obou řidičů měla negativní výsledek.

Na namrzlé a kluzké vozovce havaroval po poledni také řidič (89)!, který jel s osobním automobilem tovární značky Škoda Favorit od obce Hadačka směrem na obec Kopidlo. Muž pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy povětrnostním podmínkám a se svým vozidlem skončil na boku. Alkohol byl vyloučen dechovou zkouškou s negativním výsledkem. Motoristu převezli záchranáři do fakultní nemocnice s lehkým zraněním.

Fotogalerie

Nehodou dvou vozů u Chotíkova | Autor: HZSPK
Nehodou dvou vozů u Chotíkova | Autor: HZSPK
Nehodou dvou vozů u Chotíkova | Autor: HZSPK
Senior se převrátil se svým vozem na bok | Autor: HZSPK