Jsme televize vašeho kraje

Nadílka čerstvého sněhu umožnila na šumavském Špičáku poprvé otevřít všechny sjezdovky

Špičák, publikováno 10.01.2019, autor: Richard Beneš

Lyžaři na Špičáku - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Na šumavském Špičáku se před víkendem poprvé otevírají všechny sjezdovky. Umožnila to radikální proměna počasí a kvanta nově připadaného sněhu. Za poslední tři dny připadl skoro metr prašanu a výška průběžně upravované sněhové pokrývky na sjezdovkách dosahuje až 120 centimetrů, uvedl k aktuálním podmínkám ředitel areálu Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Premiérově také letos vjeli lyžaři i na nejprudší českou sjezdovku černou Šanci, která jako jediná není technicky zasněžována ani upravována a její přírodní svah nyní nabízí parádní freestylové lyžování. V provozu už je několik dnů též dětský areál pod hotelem Sirotek a v plné délce i ostatní sjezdovky.

„Dnes začínáme pracovat na snowparku, pro nějž máme speciálně vyčleněnou sjezdovku Lubák. Musíme tady ještě dosněžit větší vrstvu sněhu, než připadla, potom se začnou stavět jednotlivé prvky a překážky,“ říká k další připravované novince Vladimír Kasík.

 O tomto víkendu startují na Špičáku také víkendové lyžařské kurzy pro děti i dospělé, kteří se chtějí naučit lyžovat nebo zdokonalit styl. „Jinak se nekoná žádná akce, takže víkendový provoz je zcela bez omezení. Fronty na lanovku a vleky se v tomto týdnu zatím vůbec netvořily,“ doplnil Kasík.

Fotogalerie

Lyžaři na Špičáku - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš